Petr Kužvart je ctnostný lid?

17. 6. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Z článku Petra Kužvarta o tom, že stávka zvítězila, jsem pochopil, že Petr Kužvart je lid, že představuje inteligenci, která pochopila zájmy lidu a opíjí se představou, jak lid táhne na Hrad. Samozřejmě lid mravný, žádní anarchisti nebo sprosté máničky, žádní "týpci" plní slovních fekálií. Na co volby a politické strany?

Máme masu, ti ostatní jsou "taková individua" a je třeba "zbavit je možností škodit". Zákon sice něco ukládá, ale je třeba jednat i proti němu a hnát stávkokaze pěkně ulicí jako židy kdysi za pogromů. Krom toho, že Petr Kužvart je ctnostný lid, on je i pravda. Kdo chce poznat pravdu, nemusí po ničem pátrat, naslouchat různým stranám a být čapkovsky skeptický k různým příběhům, které si konstruuje lidská mysl v různých kontextech a z různých zájmů, stačí se obrátit na Petra Kužvarta.

On je ta pravda, pravda dějin. V tom ohledu považuji pana předsedu ASO Dufka za ztělesnění zdravého rozumu a schopnosti sebereflexe, když ve včerejších Událostech a komentářích zdůrazňoval, jak důležité je další jednání s vládou a Miroslavem Kalouskem zejména.

Kdyby ale odboráři a český lid (stále se všude opakuje klišé, že "Češi" dělají to či ono, a přitom se myslí "občané ČR", což jsou i Němci, Romové, Slováci...) nechtěli zradit svou historickou roli, nechť si zvolí za svého vůdce, jejž budou slepě poslouchat, Petra Kužvarta.

Dovol mi pak ale, ctnostný lide, emigrovat dříve, než mě pověsíš za to, že jsem jiný.

0
Vytisknout
11113

Diskuse

Obsah vydání | 17. 6. 2011