Anglický student, který ukradl v Lidlu vodu za 100 Kč, byl odsouzen do vězení na půl roku

12. 8. 2011

čas čtení 1 minuta

Několik magistrátních soudů v Anglii zasedalo celou noc a odsuzovalo násilníky z nepokojů posledních dní na běžícím pásu. Někteří poslanci vyjádřili znepokojení, že se jim nemusí dostat objektivního posouzení jejich činů. Veřejnost je však na násilníky rozezlena a požaduje jejich exemplární potrestání. Vyskytly se i návrhy, že by měly být násilníkům odebrány státní činžovní byty, pokud se ukáže, že se podíleli na výtržnostech.

Student, který v Lidlu v Brixtonu během londýnských nepokojů ukradl soubor lahví s pitnou vodou za 3 libry padesát (100 Kč), byl odsouzen na půl roku nepodmíněně. Potvrzuje to, že angličtí soudci se rozhodli zasáhnout proti mladým účastníkům nynějších nepokojů nesmírně razantně.

Nicholas Robinson, 23, student oboru elektroinženýr, se vracel v ranních hodinách v pondělí z bytu své přítelkyně, když si povšiml, že v supermarketu Lidl na Acre Lane v Brixtonu dochází k rabování. Vzal si tam soubor lahví s pitnou vodou, protože "měl žízeň". Ave ve 2.40 ráno se však na scénu dostavila policie, on sice lahve odhodil, ale byl zatčen. Robinson bude muset strávit ve vězení nejméně tři měsíce.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6485

Diskuse

Obsah vydání | 15. 8. 2011