Tak to jste fakt přehnal, pane premiére!

27. 9. 2011 / Jiří Baťa

čas čtení 3 minuty

Způsob, kterým obhajuje činy bratrů Mašínů premiér Nečas mi vyrazil dech. Žasnu a nestačím se divit, co v rámci glorifikace jejich činnosti jsou umanutí ultrapravičáci schopni vymyslet. Takže podle pana Nečase k efektnímu boji je zapotřebí zbraní a peněz. Navíc je to podle něj prostě realita. Notabene, obstarání zbraní na policejní stanici je logický krok! Svým způsobem má sice pravdu, ovšem není boj jako boj a v případě "boje" bratří Mašínů šlo o nevyhlášený boj proti totalitnímu režimu, který byl veden jenom a toliko v jejich režii.

Nicméně takto uvažuje vzdělaný člověk v 21. století, člověk, který stojí v čele "demokratické" vlády! Člověk, který svými výroky obhajuje násilí, teror, vraždy, schvaluje loupeže a přepadání ozbrojených stanovišť! Tak to je opravdu síla!

Začínám vážně pochybovat o jeho příčetnosti v okamžiku vyřčených slov, protože mi nepřipadají, že patří premiérovi České republiky, ale spíše k lidem typu pana Vandase a jeho kumpánů z DSSS. Obhajoba skupiny bratří Mašínů mi připadá jako agitka pro nacionalisty, neofašisty, stejně tak pro potenciální teroristy, vrahy a lupiče. Mají-li tito lidé důvod k nějakému, byť zvrácenému boji za ještě zvrácenější cíle, nechť jsou prosím chápáni, že na jejich straně je pravda, pochopení, ospravedlněné a opodstatněné jednání. Tak bych asi viděl celý efekt ze slov, kterými glorifikuje a obhajuje činnost Mašínů. Ze strany premiéra Nečase to považuji za úpadek na samé dno morálky!

Aby toho nebylo málo, premiér přilévá oleje do ohně slovy: " Skupina neutíkala, aby za hranicemi našla bezpečný a bezstarostný život, ale aby dobrovolně vstoupili do americké armády a mohli zotročenou zemi osvobodit"!

Tak to se Vám, pane premiére podařilo, jejich činy pro osvobození zotročené země mluví samy za sebe! Sakra, pane premiére, nemohl byste alespoň jeden jediný konkrétní čin vyjmenovat, který by mohl posloužit k Vašemu tvrzení? Pro osvěžení mé paměti, nejspíše jsem už asi příliš senilní a paměť mi vynechává a pokud ten "zázrak" najdete, třeba změním názor na Vaše úchylné řeči. Zmiňuji úchylné, protože se domnívám, že normální člověk toto z úst nevypustí. Tedy pokud není stejně postižen deviantním názorem k prosazování práv silou, zbraněmi a vraždami.

Nakonec se mi vtírá jedna otázka. Jak by asi pan premiér Nečas asi hodnotil dnes tolik mediálně popisované události ve Šluknovském výběžku a násilné přepadení z následky těžkého ublížení na zdraví ve světle svých slov? Co když tito lidé mají také své cíle a chuť bojovat (nevím sice za co konkrétně), budou mít stejné zastání a pochopení, notabene ospravedlnění u pana premiéra, jako bratři Mašínové?

"Pokud by v Československu panovaly normální poměry ..." (to řekl premiér Nečas mimo jiné na pravděpodobnou možnost vstupu bratří Mašínů do čs. armády po r. 1948), mohu panu premiérovi opáčit, že pokud by v České republice v posledních letech panovaly normální poměry, zcela jistě by nemohlo dojít k mnohému. Třeba k již zmíněné glorifikaci bratří Mašínů a Paumera a také k situaci v severních Čechách! Jenže to má jeden háček: KDYBY!

0
Vytisknout
11469

Diskuse

Obsah vydání | 27. 9. 2011