Splňte si své sny!

31. 12. 2011 / Wenzel Lischka

čas čtení 2 minuty

"Dnes jsem potřeboval více informací." Ve správné demokracii má každý nárok na splnění svých snů. Snění je podmínkou demokracie. Jinak by se zastavil ekonomický růst z krize do úpadku, z louže do bláta. V kapitalizmu je snění principiálním zákonem. Už by se měl konečně oficiálně vydat. "Finanční služby kdykoli a kdekoli."

Snění se musí zásadně podporovat. Všichni profesionální odborníci, politici, ekonomové, psychologové, sexuologové a jiní experti se v tomto naprosto shodují. Dokonce i prezidenti zdůrazňují pozitivní myšlení a optimistické scénáře. Kdy a komu se naplní?

Z nesnění by měla být vyvozována trestně právní odpovědnost. Nesní pouze záškodníci, extrémisté, zloději, lháři, podvodníci, vrahové a jiní zločinci. Kdo spí, ten nezlobí!

Bez doufání, naděje a zoufání nelze žít. Každý vám to potvrdí. Ano, je to sen, který nás oživuje. Není to nic jiného, než vidina, která nám dává život. Jinak jsme zcela mrtví. Nezbývá, než to dokázat, nesnít a přesvědčit se, že je to pravda.

Je politováníhodné, jak se musí ponižovat tvůrci snů, zadavatelé a producenti reklam. Úděsné jakou chorobou trpí. Nezlobte se na ně, že dávají najevo, jak hloupá je veřejnost. Nemohou za to. "Přesuňte své úspory k nám." (Jářku, a komu jinému.)

"Investujte výhodně." (Jak jinak a kam jinam než k vám.) "Všechno si můžete koupit s naší půjčkou." "Chráníme vaše sny." (No, bodejť!) "Tři miliony denně." (Pro nás.)

"Vyhrajte euro-miliony!" (Zaručený milion, ovšem jen sázejících). "Máme pro vás balík překvapení." (To se budete hošánci divit!) "Stačí zavolat a my se o vše postaráme." (I o vaši mrtvolu.)

Osud demokracie nám rozhodně leží na srdci. Všechny sny budou jednou splněny. Těšte se hošánkové!

0
Vytisknout
8956

Diskuse

Obsah vydání | 2. 1. 2012