Mladý komunista -- lepší komunista?

16. 1. 2012

čas čtení 3 minuty

Když zemřel bývalý prezident Václav Havel, objevily se letáky s textem "Národe, oslavuj! Pryč se zrádci! Odešel zrádce, sluha USA a NATO! Havel není hrdina, Havel je zrádce!" Celkem mne to překvapilo, nicméně každý člověk může mít jiný názor. Po chvíli pátrání jsem zjistil, že autorem těchto materiálů je Svaz mladých komunistů Československa (SMKČ). Co jsem nalezl na jejich internetových stránkách, mne však již pořádně vyděsilo! píše Vladimír Pobucký

Když pominu množství sloganů hanících Václava Havla a vyzdvihujících Gustáva Husáka, nalezl jsem spoustu článků mladých lidí s pozoruhodným obsahem. V článku s názvem "NATO opět ukázalo svoji agresivní tvář" nalezneme kritiku novinářů z komunistického časopisu Haló noviny a některých funkcionářů KSČM, "kdy přebírají terminologii i argumentaci našich ideových protivníků" a podle názorů mladých komunistů nejde o osvobození Libye, ale o pravý opak!

Letmý úsměv nad článkem s odkazy na projevy Klementa Gottwalda z února 1948 -- ten by snad posloužil jen ke studijním účelům, ovšem mám obavy, že tady spíš oslavným. "Úspěšné 1. mezinárodní sympozium o situaci žen v kovoprůmyslu a hornictví, pořádané na Kubě 17. - 19. listopadu" nechám raději bez komentáře, stejně tak i pravidelnou rubriku "Nové agitační materiály SMKČ". Zaujalo mne nové číslo časopisu Československá Mladá pravda, které mají na svých stránkách v elektronické podobě. Již první strana naznačuje, jak bude časopis koncipován. Je rozdělena na dvě poloviny, přičemž vlevo je fotografie Kim Čong Ila a další fotografie z KLDR -- novostavby, mrakodrapy, vzkvétající město. Na pravé straně je fotografie Václava Havla a další obrázky z České republiky -- spící bezdomovec, bezdomovci pod mostem, zchátralý a opuštěný panelák, ruina.

Po přečtení rozsáhlého článku "Zemřel generální tajemník Korejské strany práce soudruh Kim Čong Il" jsme si již opravdu jisti, že v KLDR nalezneme "upravená, moderní a vzkvétající města a vesnice, továrny, závody a zemědělská družstva, veselé lidi při práci i zábavě a mohutné manifestace na podporu vlastních představitelů a jejich politiky. U nás je samozřejmě pravý opak! Asi by se nám lépe žilo v KLDR než v České republice. Možná vyjde v příštím čísle jejich časopisu zmínka o tom, jak korejské soudy posílají do lágrů Korejce za málo slz pro Kim Čong Ila.

Nelze přehlédnout, jak mladí komunisté kritizují současné vedení KSČM. Filip s Dolejšem jsou údajně byznysmeni, kteří nemají s marxismem vůbec nic společného. To klidně může být pravda, ale to já nevím. Zato vím, že až přijde doba, kdy tito mladí komunisté, kteří mají za vzor KLDR s Kim Čong Ilem anebo Libyi s Muammarem Kaddáfím, převezmou v KSČM otěže, zažije Česká republika krušné chvíle s parlamentní extremistickou stranou. Bohužel s vývojem ekonomické a sociální situace v ČR roste podhoubí pro vzestup extremistických stran a skupin a je jedno, zdali na levici či na pravici. Nezbývá nám než jen doufat, že do té doby komsomolci myšlenkově vyspějí a již nebudou chtít revoluci, kvůli které již byli jednou zrušeni ministerstvem vnitra.

0
Vytisknout
11379

Diskuse

Obsah vydání | 17. 1. 2012