Obama přiznal, že se mu nepodařilo přesvědčit Čínu a Rusko k účasti na svržení Asada

21. 6. 2012

čas čtení 1 minuta

Barack Obama v úterý přiznal, že se mu nepodařilo získat čínskou a ruskou podporu pro plán svrhnout syrského prezidenta Bašára Asada.

(Tvrzení že Putin již Asada údajně nepodporuje pochází pouze a jedině od britského premiéra Davida Camerona, který si ve své zoufalé politické situaci vyvolané návratem ekonomiky do recese a skandálem s odposlechy nutně potřebuje připsat nějaký úspěch, a žádný jiný zdroj ho nepotvrzuje - pozn. KD.)

Pozn. JČ: Výše uvedená spekulace Karla Dolejšího je možná, avšak nepodložená. Jinou možností je, že Britové se snaží o jemnější diplomatický přístup než Američani. Informace o tom, že Putin nic nenamítá proti výše zmíněnému plánu, se ve čtvrtek objevila v řadě britských médií, např. i v Daily Telegraphu ZDE. Je jistě možné, že britští novináři přítomní v Mexiku mohli podlehnout Cameronově vládní propagandě, ale je to dost nepravděpodobné.

Pozn KD: "Spekulace" se zakládá na řadě zpráv zcela nesourodých s tvrzením o ukončení ruské podpory Asadovi, mj. na i zprávě zmíněného deníku The Telegraph ZDE, podle níž Britové již po údajném Putinově "obrácení" zastavili ruskou loď vezoucí do Sýrie opravené bitevní vrtulníky Mi-25. To že ekonomicky paralyzovaný anglosaský blok sveřepě a idiotsky směřuje k další katastrofální invazi iráckého typu a že je v tom opět slepě a idiotsky následován mnoha médii není myslím důvodem přebírat nekriticky jeho propagandu.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6913

Diskuse

Obsah vydání | 22. 6. 2012