Je neférové radit, aby šli voliči kandidovat

6. 10. 2012

čas čtení 2 minuty

Paní Gina právem chce využít své možnosti a protestovat proti vládní garnituře, která zde v podobě různých koaličních smluv devastuje tuto zemi už 22 let, přetržením volebního lístku tak, aby se hlas symbolicky započítal jako neplatný a tím dá najevo svůj nesouhlas! Radit jí, aby šla kandidovat je mírně řečeno nefér. Volby jsou dnes záležitostí peněz a médií. Jaké má myslíte paní Gina šance proti korporátní mašinérii? Takto alespoň může vyjádřit svůj nesouhlas, tak jí prosím a nám ostatním toto právo neupírejte, píše Jan Malý.

Máte v Blistech reklamu ČSSD pro nadcházející volby. Kolik myslíte takových reklam si může ČSSD dovolit? A kolik by si jich mohla dovolit paní Gina? Férové by bylo dát prostor takovýmto nezávislým kandidátům a režii zaplatit z přirážky pro korporace jakou je i ČSSD, píše Jan Malý.

Pozn. JČ: Žádné právo paní Gině neupírám, :) jen poukazuju na věcnou aritmetiku, že kdo nejde k volbám, posílí tím establishmentové strany. Jiní argumentují, že pokud bude účast ve volbách nízká, volby to zpochybní a dojde v české politice ke změnám. Budu velmi příjemně překvapen, pokud se to stane, ale nevěřím, že je tomu tak.

Britské listy prostor nezávislým politickým aktivitám samozřejmě dávají, a to zadarmo, zatím však v ČR nevzniklo nic, co by stálo za řeč, respektive, co by oslovilo větší počet voličů. K podstatným změnám režimu by jistě došlo, kdyby se opakovaně konaly statisícové demonstrace v Praze proti dnešní vládě. Stačilo, že se v dubnu odehrála jedna, a už začínal být politický establishment nejistý v kramflecích. Bohužel, odehrála se právě jen ta jedna. Lze tedy usoudit, jak vždycky říkají západní novináři, že když Češi nedemonstrují v ulicích, jsou s politickou situací zcela spokojeni. co jim na to namítnout? Je to pravda.

0
Vytisknout
6299

Diskuse

Obsah vydání | 5. 10. 2012