Politický turista Karel Schwarzenberg

13. 1. 2013

čas čtení 3 minuty

Reakce na článek pana Borise Cveka "Absurdistán".

Pane doktore napsal jste výborný a bohužel pravdivý komentář k 1. kolu volby prezidenta, píše Jaroslav Polák. Já jakožto člen Strany zelených SZ (vyjadřující tímto osobní názor) nemohu zapomenout, že pan kníže byl za SZ ministrem. No a pak usoudil, že v SZ příliš pšenka nekvete, a přestoupil k TOP09, která už na začátku proslula tím, že v podstatě vykradla zázemí, ideu, voliče a další od KDU-ČSL.

Panu knížeti dále v nedávné době, ač byl ministrem za SZ, nevadilo označit rakouské účastníky protestu proti JETE za magory, zvlášt pikantní - občany země, která mu poskytla politický azyl.

Pan kníže se deklaruje jako konzervativec, pro kterého je jednou z nejvyšších hodnot zodpovědnost. Kdyby byl skutečně zodpovědný, tak by z důvodu špatného zdravotního stavu vůbec nekandidoval.

Jeho kandidatura je politickým kalkulem usilujícím o jediné a to o udržení současné vlády až do řádných parlamentních voleb. Pak pan kníže ze zdravotních důvodů abdikuje.

Samozřejmě, než se toto stane, začne propagandistická kampaň pro jeho nástupce. Mezi tím tato nelegitimní vláda stojící na straně nikým nevolené LIDEM a ad-hoc přeběhlících bude ničit sociální stát a zdravotnictví - partikulárně dozatímní veřejnoprávní statut zdravotnictví.

Bohužel nadcházející rozklad zdravotnictví pod taktovkou TOP 09 bude tou nejhorší daní, kterou za zvolení pana Schwarzenberga zaplatíme.

Zvolení pana Schwarzenberga je víceméně jisté - většina čs. médií ho bude fanaticky podporovat a sociální sítě (resp. jejich uživatelé), vykazující schizofrenoidní příznaky, budou rovněž na jeho straně.

Kdyby se stav našeho nastávajícího prezidenta náhle ještě více zhoršil, tak on samozřejmě může využít služeb zdravotnictví švýcarského, protože pan kníže stále vlastní švýcarský pas.

Tímto by se znova "připarazitoval" k zemi s fungujícím veřejným zdravotnictvím, sociálním státem, spravedlivým progresivním zdaněním.

No a proč je pan kníže v České republice? - Zřejmě jedním z důvodů je, že zde ještě do 31.12.2013 fungoval degresivní daňový systém u daně z příjmu tzv. "rovná daň" (světový unikát) - dočasně do r. 2014 narušený 7% přirážkou tuším pro příjmy nad 1 milion Kč za rok.

Rovněž majetkové daně jsou v ČR víceméně směšné; no a registrační pokladny a majetkové přiznání - no fuj to už vůbec.

Sladkou tečkou je nezdaněný příjem prezidenta.

Jen stručně připomenu, že panu konzervativci asi vůbec nevadí apokalypticky rozbujelý hazardní průmysl a exekutorská mafie s devastujícím dopadem na občany s nízkými příjmy. Ostatně občané s nízkými příjmy, nazývané jeho příznivci - tzv. "morální pravicí" jakožto "socky", ho zřejmě vůbec nezajímají, byť je připomenul zřejmě z PR důvodů v jeho bezprostřední reakci na volební výsledky.

Bohužel své úmysly, jak pomoci "sockám" nemohl rozvinout, poněvadž jeho projev narušil zpěv státní hymny. Závěrem, jak úsměvné, jak trefné, je třeba znovu a znovu připomínat: "Karel is not dead".

0
Vytisknout
11183

Diskuse

Obsah vydání | 14. 1. 2013