Neradno choditi s Kalouskem na pivo

6. 2. 2013 / Jan Mrskoš

čas čtení 1 minuta

Už několikrát jsem si všiml podobné zmínky jako dnes "...strýcovití předáci ČMKOS chodící s Kalouskem na pivo...". Většinou ta zmínka se mi zdá, že má mít jistý pejorativní podtext. Možná, že mi to uniklo, ale nikde jsem se nedočetl, o co tam vlastně šlo, případně jaký byl výsledek, tekla krev či padali si do náručí? Myslím ale, že to není tak špatný nápad, něco si vyříkat a vyřešit přímou konfrontací, namísto prohlášení v těch či oněch médiích, doprovázené více než tisíci chytrých přípodotky z diskuze pod tím.

Bohužel jsme si zvykli na méně takových vyříkání, aspoň ne takových, kde by se u toho media nemusely profilovat a šikovný moderátor (který chce ukrást tu show) s nimi. I v mezinárodních sporech jsou takováto přímá vyříkání dvou protipólů zřídka realizována. Připomeňme si třeba každoroční valné shromáždění OSN, kde se vyskytuje mnoho takových "protipólů", ti ale mají jen starost, aby se náhodou někde nepotkali tváří v tvář v přilehlých koridorech. A tak radši pak hřímají z řečnického pódia na toho druhého, který ale ho stejně neposlouchá, ten již dávno se vytratil i se svou družinou. Takže k čemu to hřímání je?

A podobně tedy to vidíme i na našem písečku, ze všeho toho hřímání nevzejde nakonec nic. Neb ti, na které to hřímání bylo určeno, již dávno sedí u dobře vychlazeného piva v erární kantýně. Tak proč tam radši k tomu pivu nesednout oba dva a nechat ty druhé (kteří do toho stejně nic moudrého říci nemohou -- nebo nechtěj) se zabývat něčím více prospěšným, k čemuž vlastně tam byli lidem posláni?

0
Vytisknout
9657

Diskuse

Obsah vydání | 6. 2. 2013