Muž a žena z Jihlavy ukázali svého syna

28. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Kdokoli měl v pondělí odpoledne poprvé možnost spatřit dítě. Muž Petr a žena Eva vyšli po čtvrté hodině odpoledne před budovu Ústavu pro péči o matku a dítě, kde se jim před téměř třemi a půl měsíci narodil syn.

Muž a žena bez jakýchkoli ovací popsali své radostné pocity z narození potomka. "Je to moc krásné miminko. Již prokázal obrovskou vůli k životu tím, že z porodní hmotnosti 628g dosáhl dnešních 2326g a mohl tak odejít s námi domů. Čekají nás ještě další vyšetření a procedury, ale my to společně zvládneme. Musíme!" byla slova muže Petra. Oba se před budovou ústavu zastavili jen krátce. "Tu obrovskou práci máme již za sebou a jméno jsme mu vybrali. Jmenuje se Maxmilián." Uvedla žena Eva.

Po krátkém zastavení pak odnesli muž a žena dítě do auta. Muž si přitom sám sedl za volant.

Rodina má nyní pobývat doma. Muž se musí vrátit do práce a s péčí ženě v začátcích pomůže její matka Marie.

Tímto bychom rádi poděkovali personálu ÚPMD za báječnou péči, které se nám dostalo. Ač lidé obyčejní, cítili jsme se díky obětavému a vřelému přístupu po celou dobu pobytu jako princové.

Péče, kterou poskytuje ÚPMD je velmi nákladná a náročná. Děti stráví v ústavu běžně i tři měsíce a po celou dobu jejich pobytu je vhodná i přitomnost matky. Pokud tedy budete příště uvažovat kam směřovat svou dobročinnost, zvažte, zda nepodpořit naší společnou budoucnost - naše děti.

Podepsáni

muž a žena

0
Vytisknout
13562

Diskuse

Obsah vydání | 30. 8. 2013