Možná nejobscénnější text, jaký vyšel v českých médiích za poslední čtvrtstoletí

25. 8. 2014

čas čtení 2 minuty

Pan David Peter projevuje absolutní neúctu k faktům. Mnoho mezinárodních médií informovalo, že mezi upozorněním, že izraelská armáda bude obytné domy bombardovat, a bombardováním, uplynulo často pouhých pět minut, takže řeči o varování hodinu předem protiřečí faktům.Tváří tvář vyvraždění 487 palestinských dětí izraelskou armádou jsou však Peterovy řeči o kečupu sprosťárnou, jakou svět neviděl. Člověku opravdu zatrne. (Mimochodem, i kdyby byla pravda, že "pánové z Hamasu zamkli dveře" - množství západních novinářů svědčilo o tom, že aktivisté a bojovníci z Hamasu v Gaze vůbec nejsou vidět - vraždění dětí a civilistů je válečným zločinem, i kdyby nepřátelská strana "zamkla dveře". Armáda prostě nesmí zabíjet civilisty za žádných okolností.)

Lidové noviny tímto textem dosáhly pozoruhodného rekordu v obscénnosti.

V souvislosti s kontroverzí ohledně perzekuce homosexuálů v Rusku napsal před časem ruský majitel britského deníku Independent Alexander Lebeděv v Británii toto: "Rozdílem [mezi Británii a Ruskem] je to, že v Británii jsou idioti obyčejně izolováni, nejsou součástí mainstreamu, kdežto v Rusku jsou idioti součástí mainstreamu, dostávají prostor v televizi, naslouchá se jim, píší články." - Totéž bohužel platí i o České republice. Idioti jsou (nejen) v Lidových novinách součástí mainstreamu. Novináři nemají soudnost. Nevědí, že člověk má sice právo na vlastní názor, nikoliv však na vlastní fakta a že nelze publikovat věcné nesmysly jako údajný "názor". Nemluvě o povědomí o základních principech lidskosti a slušnosti.

Absolutní selhání údajných pražských intelektuálních "elit" od pádu komunismu je mi naprostou záhadou. Může tu bezostyšnost - a bohužel - i omezenost, neslušnost, někdo vysvětlit? (JČ)

Muslimští představitelé, ale nevím vlastně jestli to s islámem má něco společného, umějí narafičit dobré záběry. Naranžují kečup, přivedou reportéry: "Jaká hrůza! Izraelská armáda zase zabila civilní obyvatelstvo!" Pak se ti figuranti provětrají a už zase přichází nová skupina reportérů... Potom vycházejí články, jak izraelská armáda ničí a zabíjí ty chudáky. Nikdo se moc neptá, zda do toho domu, který vybouchl, volala předem izraelská armáda, ať jej vyklidí, že za hodinu bude bombardovaný. Ale pánové z Hamasu zamkli dveře a to už reportér nevidí, nebo nechce vidět. Pak svět volá: "Podívejte se na ty Židy, na ten apartheid!"

Zdroj: ZDE

0
12566

Diskuse

Obsah vydání | 28. 8. 2014