Make Love, not War: Šílené nasazování mladých policistek, policistů a vojáků

5. 5. 2016 / František Řezáč

čas čtení 1 minuta


Tohleto je opravdu strašně nebezpečné. Stařeny a starci, ať fyzicky či mentálně, posílají mladé muže a ženy za sebe do války za dávno vyčpělé ideály a kanály Odra Nisa. Ti mladí se v tom neorientují a jsou zneužiti. Vzpomeňme si na vystoupení mladého esenbáka na Letné v listopadu 1989!!! Režim přiměl mladé muže, aby mlátili hezké dívky, které jim podávaly kytku. Já jsem tohle viděl v roce 2012 na Šumavě u Ptačího potoka. Mluvil jsem s policisty a ptal se jich, proč to dělají. Styděli se. Báli se říci pravdu, aby nebyli seřváni a vyhozeni nadřízenými. Místo, aby se kamarádili a milovali, museli se prát se svými vrstevníky, mlátit je a kroutit jim ruce. Všechna následná soudní jednání je obvinila z nepřiměřeného náslilí, ale kde byli ty báby a dědkové, kteří je tam poslali?

Nemám rád patos. Ale mám rád román Na západní frontě klid - Im Westen nichts Neues. Profesor posílá své žáky umírat za dávno vyčpělé nacionální ideály. Pane prezidente Zemane, víte, co děláte? Přelétl jste Šumavu v helikoptéře a měl jste jasno, jako ti blbí novináři z MFD. Ale Šumava už není tak suchá a hnědá, jak jste to z té helikoptéry viděl Vy.

Zelená se, zelená. A Evropa je barevná. Možná by stálo za to, se zase prolétnout, nejen nad Šumavou. A zavzpomínat si na ona krásná léta našeho mládí, která nám z Ameriky přiblížil Miloš Forman. Tenkrát byl ten film zakázán, dnes ho komerční kina nehrají. Do you remember? Let the sunshine in, please, Mr. President!



Or, do you want this?

0
Vytisknout
7027

Diskuse

Obsah vydání | 6. 5. 2016