Je vraždění v Sýrii skutečně zapomenuto?

4. 4. 2017

čas čtení 2 minuty

Human Rights Watch vydala o vraždění v Sýrii jen v březnu více než 10 analýz. Nemluvě o odkazech na Twitteru a na dalších sociálních sítích:

"Ty nemocnice byly jatka": Cesta do tajných syrských mučíren v nemocnicích:

Putin-Assad znovu zaútočili na nemocnici, chemickou zbraní. Dva mrtví, včetně lékaře:

Německé výzvědné informace byly zřejmě zdrojem vražedného (pro civilisty) amerického útoku v Rakce:

V národní den lékařů nezapomeňme, že v Sýrii bylo usmrceno 814 zdravotníků a lékařů - 90 procent z nich Asadovým režimem, který podporuje Putin:

Násilí v Sýrii pokračuje uprostřed mezinárodního úsimí realizovat příměří v rozhovorech, vyjednaných Ruskem, Tureckem a Íránem a při paralelních rozhovorech, které sponsorují Spojené národy. Vládní Asadovy jednotky a jejich spojenci provádějí úmyslné útoky na civilisty. Obrovskou měrou se dál používá mizení osob a mučení. Ozbrojené skupiny, které bojují proti Asadově vládě, útočí na civilisty, používají dětské vojáky, unášejí a mučí lidi. Extremistická organizace Islámský stát a Jabhat Fath Al-Sham, pobočka al Kajdy v Sýrii (dříve známá jako Jabhat al-Nusra) nesou odpovědnost za útoky proti civilistům, za únosy a za popravy. Podle místních syrských organizací do února 2016 zahynulo v konfliktu 470 000 lidí. Podle OSN je v současnosti 6,3 milionů bez přístřeší na území Sýrie a 5 milionů uprchlíků je v sousedních zemích.

Zdroj ZDE

0
Vytisknout
7780

Diskuse

Obsah vydání | 6. 4. 2017