Izrael: Desítky špičkových důstojníků vstupují do opoziční Strany práce

28. 2. 2018

čas čtení 1 minuta
Třiatřicet bývalých špičkových důstojníků a představitelů vojenského establishmentu v úterý odpoledne oznámily, že vstupují do opoziční Strany práce. Skupina pod vedením brigádního generála v záloze Asafa Agmona se říká "Obrat pro Izrael".


Na konferenci v Tel Avivu bývalí velitelé vystoupili s předsedou Strany práce Avi Gabajem a vyhlásili svůj program: "předložit Izraeli inkluzívní, morální a zkušené vedení".

  Podle generála Agmona je cílem bránit vládu práva a etické zásady. "Lid Izraele zasluhuje ctihodné a čestné představitele, kteří nepřehlížejí občany a slouží jim - místo toho, aby sloužili sami sobě."

  Předseda Strany práce Gabaj mj. řekl: "Musíme nejen předejít příští válce, ale také hledat politické příležitosti zvýšit naši bezpečnost."

  "Viděli jsme extrémně nebezpečnou eskalaci v prohlášeních rabínů proti náčelníkovi generálního štábu a integrování žen do armádní služby. Nyní vyzýváme rabíny tvrdé linie, aby odvolali svá politováníhodná vyjádření a přestali se vměšovat do armády. Není pozdě. Vraťte se ke své roli sjednocování izraelského lidu."

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7452

Diskuse

Obsah vydání | 2. 3. 2018