Francie zahájila vyšetřování možných ruských zásahů do hnutí žlutých vest

12. 12. 2018

čas čtení 1 minuta



Vyšlo najevo, že účty na sociálních sítích se sídlem v Moskvě se zaměřily na francouzské demonstranty, tzv. "žluté vesty", gilets jeunes. Aliance for Security Democracy (Aliance pro bezpečnou demokracii) konstatuje, že asi 600 účtů na Twitteru, známých tím, že šíří názory Moskvy, začalo používat hashtag #giletsjaunes.  Jean-Yves Le Drian, francouzský ministr zahraničí a evropských záležitostí konstatoval, žese věc vyšetřuje, a že se do té doby k tomu nebude vyjadřovat.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

Pozn. JČ: Mezinárodní komentátoři konstatují, že ruští trollové se snaží systematicky destabilizovat všechny členské země Severoatlantického společenství. Konec konců ředitelka ruské televize Russia Today (RT) nedávno jasně řekla, že je to součástí hybridní války, stejně jako tanky a raketomety. Ruská média neustále tvrdí ruské veřejnosti, že třetí světová válka se Západem je na spadnutí.

Nelze samozřejmě říci, že by Rusko protesty ve Francii, způsobilo zanedbáváním velké části obyvatelstva, vyvolalo, ale že se jich snaží zneužívat a výrazně podpořit v zemi chaos, je zjevné.

0
Vytisknout
8070

Diskuse

Obsah vydání | 18. 12. 2018