Salvinimu nařídili z Moskvy, aby v Itálii "zakázal stávku, škodí to Lukoilu"

30. 7. 2019

čas čtení 2 minuty


 
Italský ministr vnitra Matteo Salvini je obviňován, že plní rozkazy z Moskvy. Salvini totiž zakázal stávku v Ruskem vlastněné ropné rafinérii v Itálii, a to na žádost Kremlu.

 



Místní činitel italského ministerstva vnitra hovořil o nutnosti dodržovat "veřejný pořádek" v rafinérii ruské firmy Lukoil na Sicílii. Když ministerstvo v této věci žalovaly odbori CGIL, u soudu se objevil dopis od ruského velvyslance v Itálii, který požadoval od ministra vnitra Salviniho, aby stávku italských zaměstnanců rafinérie zakázal, protože poškozuje pověst firmy Lukoil a stojí firmu "několik milionů euro".

"Rusko vždycky usiluje o to, aby měly italské firmy pracující v Rusku pohodlné podmínky," napsal v dopise ruský velvyslanec Sergej Razov.

Roberto Alosi, činitel odborového svazu CGIL, konstatoval: "Byli jsme šokováni, když jsme objevili tyto dopisy mezi soudními dokumenty. Dokazují, že to celé nemělo nic společného s veřejným pořádkem, ale byla to reakce na silný politický nátlak ruské vlády na Salviniho."

Salvini je nadšeným stoupencem Vladimíra Putina a požaduje zrušení sankcí EU proti Rusku. Odmítá obvinění, že jeho Liga dostává protizákonné financování z Ruska a povzbudily ho výsledky průzkumů veřejného mínění, podle něhož toto obvinění nijak nesnížilo jeho popularitu.

Podrobnosti v angličině ZDE

 

 

0
Vytisknout
8716

Diskuse

Obsah vydání | 1. 8. 2019