Pozoruhodně, bývalý konzervativní premiér John Major apeluje na voliče, aby nehlasovali pro Johnsonovy konzervativce

9. 12. 2019

čas čtení 2 minuty

 

Sir John Major: Za několik dní budeme volit svou novou vládu a nový parlament. To, jaké poslance budeme volit, bude velmi důležité. Při volbách se obyčejně semknou politické kmeny a kritizují své oponenty. To je podstatou voleb. Ale vždycky existují jednotlivci, kteří jsou pro parlament přínosem, a vždycky existují politické strategie, na nichž se shodnou všechny strany.

Při každých volbách jde o budoucnost naší země. Tentokrát ještě více než obyčejně. Když lidé hlasovali pro brexit, hlasovali pro něj na základě předložených fikcí a nerealizovatelných slibů. Jak postupně vyšla fakta najevo, je neuvěřitelné,  že se lidem odpírá nové referendum. Je to neuvěřitelné a upřímně řečeno nedemokratické.  Lidé zastávají na brexit razantní názory. Můj je naprosto jasný. Zastávám názor, že odchod z Evropské unie je nejhorší zahraničněpolitické rozhodnutí za celý můj život. Ovlivní to téměř všechny aspekty našich životů na mnoho budoucích desetiletí. A naše země se stane chudší a slabší a totéž se stane občanům, kteří v ní žijí. Zraní to nejvíce ty, kdo mají nejmíň.

Nikdy nešlo o víc.  Zejména pro mladé lidi.  Brexit možná i rozbije naše historické Spojené království. Za několik let možná Skotsko naši unii opustí. Severní Irsko se spojí s Irskou republikou.  Obě ty země to možná udělají, aby mohly zůstat v Evropské unii.

Mladá generace to už uznala tím, že se k volbám zaregistrovala v rekordních počtech. A váš hlas je absolutně klíčový. Vy totiž máte ten největší zájem na budoucnosti naší země a jejího místa ve světě.  

Jsem konzervativec, ale vždycky existovaly politické strategie jiných stran, s nimiž souhlasím. Tak má vypadat řádná politika, nemá vypadat tak, jak předstírají kmenoví politikové. Kmenová loajalita má své místo. Může být dobrá a poctivá. Avšak někdy musíte hlasovat hlavou, stejně jako srdcem. Hlasovat pro svou zemi a pro svou budoucnost. Teď je taková doba.


0
Vytisknout
5417

Diskuse

Obsah vydání | 11. 12. 2019