Uhelná linka v české Watergate

10. 12. 2019

čas čtení 3 minuty

UHELNÁ LINKA V ČESKÉ WATERGATE aneb JAK KELLNER, KŘETÍNSKÝ, VÁCLAV KLAUS MLADŠÍ a STARŠÍ, MILOŠ ZEMAN a STRUKTURY KOLEM ODS BUDUJÍ FOSILNÍ VLIVOVÉ SÍTĚ

- Ústřední postavou kauzy #PPFgate, v níž vyšlo najevo, že firma platila nemalé prostředky na kampaň pro čínský totalitární režim, na jehož území investovala cca 300 miliard korun, je Petr Kellner, nejbohatší Čech a majitel firmy PPF. Kellner je dlouhodobým sponzorem a podporovatelem Institutu Václava Klause, známého popírače fyzikálních zákonů a lidského vlivu na bezprecedentně se měnící zemské klima, píše František Marčík.

- Kellner nemá blízko pouze k bývalému prezidentu Klausovi, ale nově také k současnému prezidentu Miloši Zemanovi, který otevřeně hájí zájmy Putinova mafiánského režimu a totalitární Číny. Z návštěvy české státní delegace v Číně letěl Zeman zpět do Česka Kellnerovým soukromým letadlem na místo vládního speciálu.

 

- Ústředním komunikačním kanálem v kauze #PPFgate je server Info.cz, který vlastní Daniel Křetínský, 5. nejbohatší Čech, majitel Energetického průmyslového holdingu - EPH a.s., který vlastní mimo jiné německé uhelné doly a elektrárny v Lužici (Lausitz Energie - LEAG). Křetínského pravá ruka, vlivný manažer a lobbista EPH Feist patří k vůbec největším odpůrcům progresivních trendů v energetice.

- Křetínského a Kellnera pojí úzká osobní vazba: dcera Petra Kellnera Anna Kellnerová, úspěšná jezdkyně na koních, je totiž přítelkyní Daniela Křetínského.

- Ústřední postava kauzy #PPFgate Tomáš Jirsa je majitelem mediální a PR agentury C&B Marketing. Jirsa působí také v redakci Křetínského Info.cz a stojí také za projektem Zdroj.cz, který lze označit za dezinformační web pro "slušnější" lidi a který většinově ovládá Radim Ochvat, ředitel komunikace skupiny PPF Petra Kellnera.
https://rejstrik.penize.cz/29131090-cb-group-a-s

- Mezi klienty Jirsovy C&B patří mimo jiné také Václav Klaus mladší, který s oblibou přebírá klimapopíračskou rétoriku svého otce Václava Klause staršího, dlouhodobého příznivce Putinova režimu, jehož ekonomika v převážné míře založena na těžbě fosilních paliv (zemní plyn, ropa, uhlí).

- Na dezinformačním web Zdroj.cz Jirsa pracoval s Janem Paličkou, který proslul mimo jiné svými křivými nařčeními Grety Thunberg stran toho, že údajně ("podloženými" zmínkou na jednom švédském dezinfo webu) šikanuje ty své spolužáky, kteří s ní nechodí stávkovat za klima.

- Pravidelnou rubriku na Info.cz má také bývalý premiér ODS Mirek Topolánek, který již několik let pracuje jako lobbista pro EPH Daniela Křetínského. https://eurozpravy.cz/…/212765-topolanek-se-vratil-k-praci…/

- Ghostwritera a speechwritera Mirku Topolánkovi dělal Martin Schwarcz, další z členů redakce Info.cz, který nikterak překvapivě také vyniká svým uměním popírání fyzikálních zákonů a rozhodujícího lidského vlivu na měnící se zemské klima.

- Na Info.cz dostávají prostor také Lenka Zlámalová a Bohumil Pečinka, kteří působící v Echo24.cz a kteří patří také k dlouhodobým popíračům lidského vlivu na měnící se klima. Oba mají blízko k ODS, zejména Petru Nečasovi a Hynku Fajmonovi či Občanskému institutu Romana Jocha. Zlámalová se v poslední době "proslavila" mimo jiné svými pochvalnými, až nekriticky adorujícími výroky na adresu Petra Kellnera.


Zdroj ZDE

0
Vytisknout
10107

Diskuse

Obsah vydání | 17. 12. 2019