Průběžné zpravodajství

Počet mrtvých v Británii stoupl o 20 procent na 4313. Zemřelo i pětileté dítě

4. 4. 2020

čas čtení 4 minuty

Velmi užitečný zdroj o aktuálním stavu epidemie koronaviru ve všech zemích světa: https://www.worldometers.info/coronavirus


- - Počet mrtvých v Itálii dosáhl čísla 15 362. V současnosti je tam oficiálně registrováno 88 274 nakažených, nárůst nových 2886 případů za posledních 24 hodin, o 547 případů více než v pátek.

- Údaje MZČR o průběhu pandemie v Česku ZDE, kde je podle oficiálních údajů registrováno 4194 nakažených a 56 osob zemřelo. (Údaje k. 4.4. 2020 v 8. 25 ráno.)

- Pacienti, kteří zemřeli v Anglii za posledních 24 hodin na nákazu koronavirem, byli ve věku 5 - 104 let. Čtyřicet lidí, kteří zemřeli, bylo zcela zdravých a byli ve věku 48 - 93 let. 


- Neuvěřitelné. Plzeňský rozhlas se rozčiluje, že z YouTube bylo právem odstraněno blábolivé video herce Duška s jakýmsi léčitelem, který navrhoval herbální léky (!!) "proti" koronaviru. Prý je to "cenzura". Publikace takovýchto nesmyslů v dnešní době ohrožuje životy lidí, stejně jako naprosto neodpovědné výroky jakéhosi lékařského "odborníka", kterého neodpovědně publikuje IHned, že prý koronavirus bude mít stejnou úmrtnost jako "sezónní chřipka". Novináři i autor tohoto blábolu ponesou osobní odpovědnost za životy tisíců zemřelých, protože publikace takovýchto nesmyslů povede lidi k tomu, aby nedodržovali sociální distancování a karanténu, které jsou v současné situaci - a dlouho budou - jedinou ochranou proti smrti. (JČ) - K tomu: Boris Cvek, Nevěřte, že antabus léčí COVID. Nejsou žádná data z klinických testů  


- Zvířata se baví v nepřítomnosti lidí:



- Tři řidiči londýnských řidičů autobusů a dva autobusoví inspektoři, kteří byli nakaženi koronavirem,   zemřeli.

- V britském rozhlase v sobotu odpoledne, podobně jako minulý týden, debatovali po telefonu posluchači, zda mají lidé nechat lékařům příkaz, aby se je v případě nákazy nepokoušeli resuscitovat. Po přijetí s vážným průběhem koronavirové infekce do nemocnice máte dvojí možnost: nechat jen volně vdechovat kyslík a mít možnost skoro až do své smrti telefonovat mobilem s příbuznými. Intubace znamená nutnost umrtvení, což znamená, že se už s příbuznými před smrtí nezkontaktujete. - Proti koronaviru není lék, upozorňují lékaři. Jediné, co můžeme dělat, je dávat vám kyslík a doufat, že se vaše tělo proti infekci samo ubrání. - Proč se bát smrti, ptala se jedna posluchačka. Stejně nikdo z nás nežije věčně, jak upozorňuje po zkušenosti vážného ohrožení života v Rozhovoru Britských listů i Mohamed Durakovíć.

- Angličané zapalují stožáry mobilní sítě 5G, v důsledku konspirační teorie, že se jimi šíří nákaza koronaviru.

- Celá řada komunálních úřadů v Anglii zakazuje pohřební ceremonie z obavy před šířením koronaviru.

- Více než 50 procent pacientů, přijatých v Británii do nemocnice s těžkou nemocí v důsledku nákazy koronavirem umírá. Pro srovnání: 22,4 procent pacientů přijatých v Británii do nemocnice s virálním zápalem plicem, nezpůsobeným koronavirem v letech 2017-2019 zemřelo.

- V Glasgow zemřelo na koronavirus během jednoho týdne 13 obyvatel domova pro přestárlé.

- Lock-down ve Španělsku bude prodloužen do 27. dubna.

- Británie nebude moci zrušit celostátní karanténu dřív než koncem května.

Předchozí průběžné zpravodajství ZDE

0
Vytisknout
7526

Diskuse

Obsah vydání | 7. 4. 2020