Itálie: Zkušenosti pedagogů vyučujících online

1. 4. 2020

čas čtení 1 minuta
Učitelé v Itálii se museli rychle adaptovat na velké změny, poté co země počátkem března uzavřela všechny školy a univerzity. Co se po měsíci ze svých zkušeností naučili?, ptá se Clare Speaková.


Jak epidemie koronaviru v Itálii sílila, vláda 4. března nařídila uzavření všech škol a univerzit. V některých částech země byly školy uzavřeny již o týden dříve.

Soukromí vychovatelé a učitelé jazyků začali přicházet o hodiny a smlouvy ještě před tím, než ztratili možnost navštěvovat studenty a 12. března byla vyhlášena celostátní karanténa. Mnohým to způsobilo vážné finanční obtíže.

Pro ty, kdo procházejí podobnou situací a musejí nyní vyučovat online, mají italští učitelé několik tipů.

Nebojte se online vyučování. Snažte se přesvědčit i studenty, že online vyučování nemusí být o nic méně efektivní než ve třídě.

Využijte všechny funkce. K úspěchu potřebujete nástroje dostupné na různých virtuálních platformách - chat, sdílení obrazu na monitoru, atd. Studenti jsou pak více angažováni a vyučování je interaktivnější a zábavné.

Zvykněte si, nacvičte to. Cvičná výuka umožní vyhnout se později technickým potížím a otestovat všechny dostupné možnosti softwaru. Využijte také obsahu, který vydavatelé pro studenty a učitele umístili zdarma online. Firmy jako Oxford University Press nebo MacMillan Education pořádají pro učitele webináře.

Stanovte pravidla. Pokud učíte větší skupinu, nastávají potíže, když mluví více lidí současně.

Pracujte společně s kolegy, podělte se o nápady a strategie výuky.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7287

Diskuse

Obsah vydání | 7. 4. 2020