Ekofilm na Fakultě sociálních studií MU (Joštova 10) – debata dvou ministrů a jednoho hejtmana

5. 10. 2023

čas čtení 1 minuta
Jak je ženám v klimatické krizi / koncert Pavla Čadka

V pátek 6. 10. bude den environmentálních témat Ekofilmu na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně

Sejdeme se už v 9:30 v atriu na koncertě Pavla Čadka, který kombinuje hru na violoncello, folk a decentní vtip.

V 10:30 následuje workshop: Jak se ukotvit a dobře být v klimatické krizi - práce s emocemi, který povede psychoterapeut a člen katedry environmentálních studií Bohuslav Binka. Sejdeme se v Atriu FSS MU.

Na dopolední program navazuje ve 13:00 v atriu FSS MU diskuse dvou ministrů a jednoho hejtmana na téma: Jaká je současná environmentální politika České a Slovenské republiky?

  Jaká je naše společná budoucnost  v oblasti životního prostředí? Co můžeme v ochraně životního prostředí nabídnout jeden druhému? Debatovat budou Petr Hladík (ministr ŽP v České republice), Milan Chrenko, (ministr ŽP na Slovensku) a Jan Grolich (hejtman jihomoravského kraje). Moderuje prezident festivalu Ladislav Miko.

A v 16:00 zakončíme Ekofilm na FSS MU tématem Jak je ženám v klimatické krizi. Diskuse se zúčastní Anna Pospěch Durnová – politoložka se zaměřením na veřejnou politiku a kulturní sociologii. Zkoumá roli emocí v politice i společnosti a jak emoce odrážejí lidské hodnoty. Hana Korvasová – ředitelka organizace Lipka.

Magdalena Maceková – enviromentaliska v oblasti architektury a urbanistiky. Sandra Silná – česká farářka Církve československé husitské, působí v náboženské obci u kostela v Brně na Botanické ulici. Chová včely a vaří pivo značky Božínku. Michaela Killarová – psychoterapeutka, kterou zajímají environmentální problémy.  Absolvovala výcvik v institutu Gestalt Dialog. Diskuse proběhne v atriu FSS MU. Moderuje Bohuslav Binka.

Po celý pátek je zdarma zajištěno hlídání dětí v dětském koutku. Srdečně zveme!

0
Vytisknout
2239

Diskuse

Obsah vydání | 10. 10. 2023