Zákazy a omezení vstupu do lesů platí v 53 běloruských okresech

16. 8. 2020

čas čtení 1 minuta
V 53 běloruských okresech platí zákazy a omezení vstupu do lesů. Taková informace byla publikována na webu ministerstva lesního hospodářství, píše agentura BELTA.


Návštěvy lesa jsou dočasně zakázány prakticky na celém území Gomeľské oblasti kromě Jelského okresu. Zákazy a omezení fungují v Běrezovském, Ivacevičském a Pružanském okrese Brestské oblasti a také v Bobrujském a Kirovském okrese Mogiljovské oblasti.

Dočasný zákaz vstupu do lesů platí ve Volkovysském, Voronovském, Lidském, Mostovském a Ščučinském okrese Grodněnské oblasti. Omezení jsou tam zavedena v šesti okresech: Běrestovickém, Grodněnském, Ošmjanském, Sviločském, Slonomském a Smorgonském.

Co se týče Minské oblasti, vstup do lesů je omezen v 17 okresech: Běrezinském, Vilejském, Voložinském, Kleckém, Krupském, Ljubanském, Minském, Moloděčněnském, Mjadělském, Nesvižském, Puchovičském, Sluckém, Smolevičském, Soligorském, Starodogorožském, Stolbcovském a Uzděnském okrese.

Rozhodnutí o zavedení a zrušení zákazu přijímají místní orgány na žádost lesních podniků nebo okresních úřadů pro mimořádné situace. Omezení jsou zaváděna v případě vysoké úrovně nebezpečí požáru a jsou rušena při stabilizaci situace. Hlavním cílem zákazů je zajistit bezpečnost občanů, jejich vlastnictví a lesního fondu.

Na stránce ministerstva lesního hospodářství je umístěna interaktivní mapa, s jejíž pomocí lze operativně sledovat, ve kterých regionech je dočasně zakázán vstup do lesa.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
6147

Diskuse

Obsah vydání | 18. 8. 2020