Populární ukrajinský fitness influencer popíral coronavirus. Nakazil se a zemřel

20. 10. 2020

čas čtení 1 minuta


Dmitrij Stužuk byl fitness infuencer na Ukrajině. Měl 1,1 milionu sledovatelů na Instagramu. Svým fanouškům sdělil, že v existenci koronavirové epidemie prostě nevěří. Nyní na infekci SARS-CoV-2 zemřel.

Svalovec Stužuk byl příkladem zdraví a zdravého životního stylu. Ve své poslední zprávě na Instagramu varoval svých 1,1 milionu sledovatelů, že Covid-19 není krátkodobá nemoc. Je vážná, napsal a zveřejnil na Instagramu fotografii sama sebe v kyslíkové masce.

 

Krátce poté učinil osudovou chybu, že odešel z nemocnice domů do domácího ošetřování. Jak později napsala jeho bývalá manželka, jeho srdce to nevydrželo. Rychle ho odvezli zpět do nemocnice, ale už bylo pozdě.

Stužukovi bylo pouhých 33 let a před nakažením byl ve vrcholné fyzické kondici. Nakazil se na dovolené v Turecku. Oteklo mu hrdlo a nemohl dýchat, zpočátku tvrdil, že za to může klimatizace v hotelu. Až po návratu na Ukrajinu se ukázalo, že je nakažen covidem-19.

Stužuk za sebou zanechal tři děti a varování, které snad zachrání některé životy: "Chci všechny lidí vážně varovat: Také jsem si myslel, že žádný covid neexistuje - než jsem onemocněl sám."

Zdroj v němčině ZDE   

0
Vytisknout
7895

Diskuse

Obsah vydání | 27. 10. 2020