Trump je údajně stále přesvědčen, že vyhrál volby

18. 12. 2020

čas čtení 1 minuta
Prezident Trump se soukromě vyrovnal s tím, že prohrál volby, ale "nyní otočil a zakopal se hlouběji - nejen že šíří dezinformace o volbách, a sám jim věří," upozorňuje Peter Weber.


Obklopen poradci jako Rudy Giuliani a Jenna Ellisová, kteří ho zavádějí ohledně rozsahu volebních nepořádků a vyhlídek na zvrácení výsledku, Trump opět změnil názor. Jeden z poradců sdělil CNN, že Trump "byl nakrmen takovým množstvím dezinformací, že si myslím, že si skutečně myslí, že mu volby byly ukradeny".

Ani volební kolegium formalizující Bidenovo vítězství "zdá se nestačí k tomu, aby Trump setřásl bludy o vítězství," uvádí CNN. Diskuse o budoucnosti mimo prezidentský úřad mají sklon nikam nedojít, protože Trump vše přerušuje. "V okamžiku největšího popření řekl některým poradcům, že odmítne opustit Bílý dům v den inaugurace... Možnost některé ze spolupracovníků vyděsila, ale málokdo věří, že to Trump opravdu udělá."

I odborníci, kteří vyjadřují nejhorší obavy z Trumpových záměrů podkopat systém nevěří, že by opravdu odmítl opustit Bílý dům. Squatting opravdu není považován za nástroj autoritářské politiky.

Ale samotný fakt, že Trump o této možnosti mluví, naznačuje, že jde o víc než o podvod s cílem zmanipulovat jeho příznivce. Zjevně uvěřil vlastní propagandě.

Pokud přece jen bude třeba Trumpa odstranit z Bílého domu násilím, můžete uznat zásluhu Billu Maherovi, který to předpověděl.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5972

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2020