214. děťátko je po předevčerejší holčičce Jiřince odložené v Pardubicích holčička Olinka v Záchranné službě Královéhradeckého kraje

17. 12. 2020

čas čtení 2 minuty
Ve 22:02 ve středu 16. 12.  zachytila kamera snímající interiér babyboxu dvě ženské ruce, které přidaly k odkládanému děťátku i balíček plen. Doktorka Jana Maléřová vybalila holčičku na první pohled zdravou, otřenou od porodního mázku, ale s neošetřeným pupečníkem. Záchranka ji odvezla do Fakultní nemocnice Hradec Králové (do té nemocnice, jejíž ředitel Roman Prymula odmítl zřídit babybox, protože v Hradci Králové není potřeba). Jenže Olinka je čtvrtá z hradeckého babyboxu, přičemž jednu holčičku našli na skládce již po smrti.

 

V Záchranné službě Královéhradeckého kraje nám dovolil instalovat babybox někdejší ředitel doktor Jiří Mašek, nyní poslanec. Děkujeme, doktore Mašku, za čtyři nechtěná živá děťátka.

Jméno Olinka dostala podle Olgy Stanley, jež mi právě dnes předala darovací smlouvu na babybox, který otvíráme 4. února ve 12 hodin v Oblastní nemocnici Náchod. Účast přislíbil Martin Červíček, hejtman Královéhradeckého kraje, senátor, brigádní generál a v neposlední řadě člen Kolegia z. s. Babybox od prvopočátku. Přiznávám, že 3. února by se dožila sta let moje maminka Jaroslava, 4. února se v krajním případě dožiju narozenin i já. 6. února má narozeniny Hanka Hornochová provdaná Kelly, hlavní dárkyně původní bedýnky v roce 2008. Přidám ještě, že 10. února bude mít deset let můj nejmladší syn Tonda.

Olinka je letošní 15. děťátko, které do života vykouklo dvířky babyboxu. Jako předchozí dostane od České mincovny, a. s., tradiční zlatý dukát.

Ať žije Olinka Hradecká! Ať žije Olinka Stanley z Rossmann a. s., jejíž klienti rozhodli o výši daru. Ať žije doktor Jiří Mašek, ředitel záchranky, který dal souhlas k instalaci 46. babyboxu!

Babydědek Lu

Ludvík Hess, předseda
BABYBOX

Ludvík Hess a Jakub Hess pomáhají odloženým dětem, z. s.

www.hess.cz
www.babybox.cz

0
Vytisknout
4345

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2020