REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

27. 8. 2021

čas čtení 1 minuta
Divoký kapitalismus v ČR nebyl záležitostí 90. let. Proměnil se, ale trvá, říká v rozhovoru s Janem Čulíkem Albín Sybera. Vědci zjistili, že od divokého zvířete lze čekat víc empatie než od amerického prezidenta, píše Karel Dolejší. Američany vedená válka proti terorismu rozdmýchala ve světě džihádistickou hrozbu, poznamenává Daniel Veselý v souvislosti s islamistickým atentátem v Kábulu.  Česko je rozhlednový ráj, upozorňuje Soňa Svobodová. A Miloš Dokulil uvažuje nad připraveností české veřejnosti k volbám.

České děti by si měli hledat vzory jinde než na Pražském hradě, protože v ostatních evropských zemích vesměs mají normálnější hlavy státu. Řeč je ovšem o normálních státech, kde by nebylo myslitelné publikovat rasistické články. Celá Evropa v současné mezinárodní situaci riskuje, že se stane strategickou obětí. Zejména když pokusy pseudokissingerů oddělit Rusko od Číny nebudou fungovat.

Globální propad zahraničních investic odráží rostoucí geopolitické napětí ve světě. A pokud jde o české investice, vytěsnění akcionáři kupónové privatizace mají posledních pár týdnů na uplatnění nároku.

-1
Vytisknout
5076

Diskuse

Obsah vydání | 27. 8. 2021