Británie podnikne kroky proti ruským lžím na internetu, co Česko?

1. 5. 2022 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Britská vláda zveřejnila studii, která ukazuje, jak se kremelská propaganda dostává řízeným způsobem, přes sociální sítě, k evropské společnosti. Zajímavý je na tom zejména postoj britské vlády, která zřejmě rozumí problému trochu lépe, než ta česká. Zřejmě ji nedokážou zviklat komicky nesmyslné “úvahy” o tom, že "pokud bude nepřátelské zemi omezen vliv šířit propagandu a zneužívat svobodu slova, kterou sama tato země potírá, dojde k cenzuře."

Níže citace z článku The Guardian, v němž britská ministryně zahraničí a ministryně kultury jednoznačně odmítají možnost nechat se ohrožovat dezinformacemi a slibujji aktivní snahu tomu zamezit. “Nemůžeme připustit, aby Kreml a jeho pochybné trollí farmy napadali náš digitální prostor svýi  lžemi o Putinově ilegální válce,” říká britská ministryně zahraničí Liz Trussová. Zřejmě v nějakém holding médiu vyjde zasvěcený komentář o tom, jak se Velká Británie propadá do diktatury…

Mimochodem. Podle tvrzení britské ministryně zahraničí byli informováni zahraniční partneři, tedy nepochybně všechny vlády NATO. Pro českou vládu to ale nebude nic nového, protože obdobné informace má z českých zdrojů k dispozici pravidelně.

Zdroj ZDE
 
 

-1
Vytisknout
5981

Diskuse

Obsah vydání | 3. 5. 2022