USA "chtějí zničit Rusko", zachránit Kreml může jen úplná porážka Ukrajiny

17. 8. 2022

čas čtení 2 minuty
Rusko čelí vážné hrozbě etnického separatismu nikoli ze strany emigrantských vůdců pracujících pro Západ, ale ze strany aktivistů uvnitř země, kteří nyní tvoří pátou kolonu proti zemi, říkají ruští poslanci. A jediný způsob, jak porazit tuto hrozbu, je dosáhnout konečného vojenského vítězství nad Ukrajinou, tvrdí jeden z nich, Alexandr Borodaj.

Každý rok ve třetím červencovém týdnu, kdy si USA od roku 1959 připomínají Týden porobených národů, sovětští a nyní ruští komentátoři odsuzují toto prohlášení o podpoře práv národů na národní sebeurčení. Tento rok se řeči zaměřily především na vzestup nové skupiny, Ligy svobodných národů, která tento cíl také podporuje.

V komentářích k článku v listě Vzgljad, Alexandr Borodaj a Oleg Matvějčuk, dva poslanci Dumy, kteří se specializují na etnické otázky, říkají, že etnický separatismus je opět vážnou výzvou ne kvůli emigrantskému aktivismu, ale kvůli západní podpoře separatistů uvnitř Ruské federace.

USA podporu separatismu v Rusku považují  za nedílnou součást kampaně na podporu Ukrajiny a proti Moskvě. Rusko by mělo prohlásit všechny nacionalisty bez ohledu na to, zda dostávají peníze od Západu nebo ne, za zahraniční agenty se všemi z toho vyplývajícími právními důsledky.

Je velkou chybou myslet si, že všichni tito lidé emigrovali. V Rusku je pátá kolona, která má hluboké kořeny. A musí se bojovat všemi prostředky, které Moskva má. Nelze říci, že etnoseparatisté mají jen velmi slabou naději na krizi v naší zemi. Mají naději skutečnou, protože se jim dostává pomoci ze zahraničí.

Rusko bude zachráněno konečným vojenským vítězstvím nad kyjevským režimem - což je jen jedna ze zbraní, ale ne jediná zbraň, kterou Západ používá ve své ničivé válce proti němu.

Zdroj v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
5225

Diskuse

Obsah vydání | 22. 8. 2022