Čínské Česko Čechům!

10. 10. 2022 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
Časopis Sinopsis informuje o zjištěních západních novinářů ohledně čínských dezinformačních aktivit vůči České republice. Klíčové je přitom sdělení, že se Peking snaží podněcovat agresívní český nacionalismus.

Hesla jako "Návrat České republiky Čechům!!!" se pojí se dvěma peticemi adresovanými vládě Petra Fialy, které iniciovaly čínské účty na sociálních sítích. Ty také podněcují sociální nespokojenost, vyzývají k nepokojům a varují před "následky", pokud by ČR postupovala proti "čínským národním zájmům".


Není samozřejmě úplnou novinkou, že čeští "vlastenci" mají dosti často podezřele úzké vztahy s čínským režimem, ačkoliv ten je teoreticky "levicový". Ideologie čínské komunistické strany byla vždycky výrazně nacionalistická a proto ani dnešní čínští spindoktoři nevidí žádný rozpor mezi "Proletáři všech zemí" a "Čechy Čechům".

Překvapením nicméně může být přímé angažmá Číňanů v podpoře české agresívně nacionalistické, protievropské scény. A samozřejmě naopak. Místní odbočka Ku Klux Klanu, Čínské Čechy Čechům (ČČČ), se také činí. 

Je opravdu pozoruhodné, pokud někomu stojí za to aktualizovat čínské dezinformační účty v češtině uprostřed hluboké čínské noci. Nejspíše tam někomu na České republice doopravdy záleží. Cítí v ní slabý článek západních struktur. Hodnotí ji jako slušnou šanci uspět v rozpoutávání masových vášní. Můžeme jen hádat, jaké lahůdky pro nás čarodějnická kolej Vepřoknedlozel při vysoké stranické škole v Pekingu připraví napříště.

Udělá s tím Fialova vláda konečně něco - nebo se nechá dál donekonečna vydírat staroódésmany, kteří pro svou nenávist k "libtardskému" Bruselu jsou schopni spřáhnout se třeba i s komunistickou Čínou?




2
Vytisknout
7834

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2022