Izrael: Potvrzeny fotografie upálených dětí s useknutými hlavami

13. 10. 2023

čas čtení 1 minuta
Aktualizace: Rozhlas BBC v pátek večer upozornil, že tato informace je stále neověřená. Izraelská vláda se k jejich existenci v sobotu odmítla vyjádřit.

Fotografie byly ukázány americkému ministru zahraničí Antonymu Blinkenovi během jeho čtvrteční návštěvy Izraele, informuje Cvi Joffre.

Jerusalem Post může nyní na základě ověřených fotografií těl potvrdit, že zprávy o upálení a setnutí hlav dětem při útoku Hamásu na kibuc Kfar Aza jsou pravé.

Fotografie byly ukázány americkému ministru zahraničí Antonymu Blinkenovi během jeho čtvrteční návštěvy Izraele na ředitelství veřejné diplomacie v úřadu předsedy vlády. Později téhož dne byly fotografie zveřejněny úřadem předsedy vlády na Twitteru. Fotografie obsahují varování, které je zakrývá, dokud není stisknuto tlačítko "zobrazit".

Hamás se pokouší popírat vraždění a zneužívání civilistů

V posledních dvou dnech zahájilo teroristické hnutí Hamás kampaň, která popírá, že během útoku na jižní Izrael unášelo, vraždilo a zneužívalo civilisty.

Ve videu zveřejněném Hamásem hnutí odmítlo zprávy o dětech, kterým byla v Kfar Aza useknuta hlava. Ve čtvrtek zástupce vůdce Hamasu Sálih al-Arúri také tvrdil, že 1 200 členů brigád al-Kásam, kteří infiltrovali Izrael, se nezaměřili na civilisty a uvedl, že palestinští civilisté vstoupili později a bojovali s izraelskými civilisty.

"Když se izraelská Gazánská divize zhroutila, civilisté z Gazy postoupili a střetli se s osadníky a civilisté padli," tvrdil Arúri. Záběry z oblasti zachycené v sobotu ukázaly jednotlivce v uniformách brigád al-Kásam a dalších teroristických skupin v pásmu Gazy, kteří se účastní masakru a masových únosů v jižním Izraeli.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
4573

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2023