Rumunsko: Továrna na děla Arsenal v Resitě obnovuje výrobu zbraní

10. 4. 2024

čas čtení 1 minuta
V sídle prefektské instituce okresu Caraș-Severin byl podepsán protokol o spolupráci mezi SC Arsenal a společností, jejímž prostřednictvím bude továrna v Reșițě po letech konzervace opět uvedena do provozu.

V příštích šesti měsících projde továrna rekonstrukcí a zpočátku bude zaměstnávat 75 lidí, kteří se přidají k současným 30 zaměstnancům. Podle úředníků se počet zaměstnanců po zahájení výroby zvýší.

SC Arsenal obdržel poslední objednávku v roce 2008 a od té doby zavřel brány. Před rokem 1989 pracovalo ve společnosti S.C. Arsenal – dříve Resita Mechanical Enterprise – více než 2 000 zaměstnanců.

Na tiskové konferenci, které se zúčastnili Ioan Dragomir, prefekt župy Caraș-Severin, Flavius Nedelcea, státní tajemník na ministerstvu hospodářství a Ionut Narcis Chisăliţa, ředitel Arsenalu, bylo oznámeno podepsání smlouvy mezi společností Arsenal Resita a zástupcem společnosti Torman International v Rumunsku, která má anglické akcionáře.

Zakázka se uzavírá v několika fázích. V první fázi, v krátkodobém horizontu, do šesti měsíců, se bude vyrábět ostrá munice. Tato zakázka bude mít v první části až 75 zaměstnanců. V dalším období bude dosaženo počtu 200-300 zaměstnanců a ve třetí fázi bude mnohem větší počet zaměstnanců.

Také v první fázi továrna změní výrobu: Začne produkovat dělové hlavně a časem se obnoví výroba děl.

Podle státního tajemníka na ministerstvu hospodářství bude celá činnost strukturována horizontálně, všechny komponenty budou přivezeny z rumunského trhu, oznamuje Europa FM.

Podrobnosti v rumunštině: ZDE

2
Vytisknout
1006

Diskuse

Obsah vydání | 11. 4. 2024