Pište na podporu syrskou vládou unesené bloggerky

9. 6. 2011 / Lukáš Lhoťan

čas čtení 1 minuta

V syrském hlavním městě byla unesena americko-syrská lesbická blogerka Amina Arraf, která se veřejně vyslovila proti současnému diktátorskému režimu prezidenta Asada. Podle svědku byla unesena muži v automobilu, kteří byli identifikováni jako vládni agenti.

Dívka se mezi syrskými demonstranty proslavila veřejným přihlášením ke své homosexuální orientaci a odporu proti syrské diktatuře. Na internetu ji proslavil její blog A Gay Girl in Damascus. Přátele a rodina unesené blogerky prosí všechny slušné a svobodomyslné lidi v celém světě o organizováni demonstrací a dalších akcí s cílem vytvořit mezinárodní tlak na syrsky režim, aby neublížil unesené blogerce a propustil ji opět na svobodu.

Jako zakladatel platformy Česko-muslimský institut se na Vás všechny obracím s prosbou, aby jste bezcitně neignorovali tragický osud Amina Seraf a apelovali na syrskou ambasádu v Praze (Českomalínská 463/7 160 00 Praha 6-Bubeneč telefon: 220 410 831 nebo 224310952 mail: souria@volny.cz) za propuštění unesené blogerky. Doporučuji uspořádáni demonstrace před ambasádou, psaní dopisu, telefonáty a další podobné činnosti, měli bychom si v této souvislosti připomenout slova jednoho předního evropského myslitele, který řekl: "K vítězství zla stačí, aby dobří lide mlčeli."

O případu unesené blogerky již referuje i Reformní Strana Sýrie, která odmítá islamistu a podporuje demokratizaci a sekularizaci Sýrie. Ta se také připojila k apelu na podporu akci k propuštění unesené blogerky.

S pozdravem míru, a modlitbou za mír a svobodu syrského lidu.

Zpráva na webu Reformní Strany Sýrie o únosu blogerky. ZDE

Na Facebook.com již vznikla stránka na podporu propuštění unesené blogerky ZDE

0
Vytisknout
7772

Diskuse

Obsah vydání | 9. 6. 2011