Kalousek se veřejně diskredituje

19. 6. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Se stále větším znepokojením sleduji komentáře významného českého politika, bývalého i současného ministra financí Kalouska, k případu Vlasty Parkanové, který se ho osobně týká jak politickou příslušností , tak tím, že podezření, vržené na Parkanovou, padá i na fungování ministerstva financí ve věci zbrojních zakázek.

Ve zbrojních zakázkách se utrácejí miliardy korun z peněz daňových poplatníků za velmi podezřelých okolností, bez výběrových řízení, přes zprostředkovatele, nákupy vojenské techniky jsou často (např. zrovna v případu letounů CASA) předražené oproti cenám, za které kupují tutéž techniku jiní daňoví poplatníci v EU.

Oproti těmto podezřením je případná zlodějina Davida Ratha směšná dětská hra. Proč by se zrovna u armádních zakázek tak směšně malé a vojensky bezvýznamné země, jako jsme my, mělo jednat o nějaké tajné, skryté skutečnosti, které napomáhají pouze podezřením na obludnou korupci?

Naši bezpečnost zdaleka nemůže ohrožovat to, že nemáme nějakou vojenskou techniku, mnohem více ji ohrožuje korupce a celková nedůvěryhodnost ČR ze strany EU a USA.

Proč ministr Kalousek tak moc intervenuje do práce orgánů činných v trestním řízení právě v případu paní Parkanové?

Proč ji zcela absurdně srovnává s honem na čarodějnice, když jde o standardní postup v právním státě, kde pouze nezávislý soudní proces, a nikoli zabetonování věci poslaneckou imunitou, může ukázat pravdu?

Proč Kalousek prohlašuje za podezřelého vyšetřovatele případu, když Kalousek není orgánem činným v trestním řízení a není jeho úlohou, tím spíše kvůli jeho zaujatosti, posuzovat práci orgánů činných v trestním řízení?

Má-li pochyby, ať podá na toho konkrétního vyšetřovatele trestní oznámení, ale komentáře v médiích na téma čarodějnických procesů a selhání vyšetřovatele jsou prostě nátlakem na orgány činné v trestním řízení ze strany velmi vlivného politika.

Veřejnost se těžko zbaví pocitu, že Kalousek prostě ztratil nervy kvůli strachu z toho, že se ukáže pravda.

Kdyby si byl svou věcí přece jist, bude trvat na vydání Parkanové nezávislému soudu a prokázání pravdy.

Jenom tak se Parkanová může přece očistit. Nebo že by Kalousek nevěřil české justici? Potom je zvláštní, že se zastává jenom Parkanové a nikoli také Ratha a jiných. Svými výroky se prostě dostal do situace, která ho diskvalifikuje, ať už se uchopí z jakékoli strany.

Parkanová vinu odmítá, sněmovna přemítá o jejím vydání ZDE

Kalousek: Podezřelý je postup vyšetřovatele, ne Parkanové ZDE

0
Vytisknout
20179

Diskuse

Obsah vydání | 21. 6. 2012