Otřesnou úroveň politiků prokázal sjezd ODS

4. 11. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 4 minuty

Rozhodl jsem se, že při tomto kongresu ODS si projdu aspoň příspěvky nejznámějších účastníků či hostů a opatřím je krátkým komentářem na svém Facebooku. Uvědomil jsem si, jak je úroveň české politiky a českých politiků děsná. Vybírám některé momenty.

Schwarzenberg: Nebavme se tolik o hospodářství, ale o vizích a svobodě.

BC: Až bude hospodářství úplně na dně, on přijde nějaký ten Hitler s patřičnými vizemi.

Bělobrádek: Na našem příkladu se ukazuje, že sebereflexe je velice důležitá.

BC: Tím nejlepším příkladem je, myslím, Čunek.

Topolánkově projevu: Proč tam za Topolánkem není v pozadí velká fotka Dalíka a Řebíčka? Jinak pokud jde o Topolánkovy řeči o krvi a slzách, tak jsem si doposud vždy myslel, že krev a slzy slibuje ODS de facto vždy pouze národu, nikoli sama sobě.

Němcová: Nejsme na straně metanolových podnikatelů.

BC: Pokud vím, tak se poctiví výrobci alkoholu shodují na tom, že jednou z účinných zbraní proti černému obchodu s lihem jsou registrační pokladny. ODS byla vždy proti. ODS byla i proti kolkování alkoholu.

Němcová: Do našich srdcí přišla slova paní Kavalírové včas.

BC: Oddechli si, že mohou dále krást, hlavně když se to zakryje politickými vězni. Oni bohužel už ti političtí vězni asi ani k ničemu jinému té pravici nejsou.

Pokud jde o projev Drobilův, dovolím si parafrázi: Letošní volby ukázaly, že se lze spolehnout na Drobila.

Podle Vondry nějaký jejich skvělý mladý volič kdysi řekl, že ODS je parta zkorumpovaných lumpů, kteří dělají správné věci. Zajímavá mentalita, že? Ale ten volič byl prý zklamán a letos k volbám nešel. Možná mu došlo, že parta zkorumpovaných lumpů prostě správné věci dělat nemůže.

Podle Vondry nešli pravicoví voliči k volbám proto, že se někteří členové ODS účastnili voleb "velmi vlažně". Asi aby jim nemuseli vysvětlovat "Promopro" a jiné hospodárné zacházení této vlády s veřejnými prostředky.

Langer: Jsem vlastně řadový člen občanské demokratické strany.

Langer: Politik má tolik pravdy, kolik lidí dokáže přesvědčit. Podle této zásady Langer nemůže mít asi už nikdy pravdu, bez ohledu na to, co říká.

Langer: Mluvme jednoduše a srozumitelně.

BC: Protože naši voliči jsou blbci? Proč on sám nemluví a nikdy nemluvil jednoduše a srozumitelně?

Langer: Víme-li, koho zastupujeme a hájíme, pokud je skutečně zastupujeme a hájíme, pak musíme mít také schopnost a dovednost jim to srozumitelně říct.

BC: Oni by to voliči nepoznali, že je opravdu zastupujete a hájíte, kdybyste jim to neřekli. Pokud to volič nepozná sám, že je opravdu zastupován a hájen, pak asi opravdu zastupován a hájen není, resp. je opravdu zastupován a hájen někdo jiný.

Langer: Postavit se před voliče a položit jim naléhavou otázku: "Jdete do toho s námi?"

BC: Myslám, že už mu odpověděli ve sněmovních volbách, že do toho jdou bez něho (Ivan Langer byl z prvního místa kandidátky vykroužkován tak, že se nedostal do Sněmovny).

Šnajdr: S korupcí se bojuje tím, že rušíme úřady.

BC: Zrušil bych i policii a soudy, to by hodně pomohlo.

Šnajdr: Jsme nečitelní, a tedy u našich voličů nedůvěryhodní.

BC: Spíše se zdá, že vás voliči konečně přečetli.

Benda: Padni, komu padni!

BC: Říkat to, to nikoho nebolí, a výsledek? Nepadne nikomu.

Benda: Milý Sašo, milý Pavle, díky vám za to, co jste za nás bojovali a co jste pro nás vykonali, vážil jsem si vás a budu si vás i nadále vážit.

BC: Jak to, že Bendovi nevadí, když je někdo podezřelý z vážných ekonomických zločinů?

Šťastný: Šťastný: hrát s pravicovým voličem takovéto hry na schovávanou je však smrtící.

BC: Tím myslí asi to, že se svými politologickými úvahami o tom, zda ODS je pravicová, nebo středopravicová, schovává před pravicovým voličem.

0
Vytisknout
23264

Diskuse

Obsah vydání | 6. 11. 2012