Odejde Peaková se svými zoufalci skutečně z vlády?

16. 11. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Straně LIDEM, která je ve Sněmovně i vládě, aniž by ji někdo volil, se zřejmě konečně podaří zbavit ministra dopravy Dobeše. Formálně to je "jejich" ministr, ale kdyby tomu tak vskutku bylo, Dobeš by byl už dávno odvolán.

Spíše se zdá, že Dobeš byl ministr, který šel na ruku Nečase a ODS. Předsedkyně směšné kvazistrany LIDEM si nyní stěžuje, že Nečas nebere tuto partičku vážně a odmítá jejího kandidáta na uvolněnou pozici ministra dopravy.

Je pochopitelné, že kvazistrana, která vznikla jenom proto, aby se udržela u moci, bude ještě mnohem větší žumpa než ODS a její kandidáti nebudou reprezentovat nějaké zájmy široké stranické organizace s relevantní voličskou podporou.

Lze si tedy představit kvalitu jejích kandidátů na cokoli.

To, že Nečas opírá svou vládu o takovou partu a na základě její podpory chce protlačit tak zásadní zákony, jako jsou církevní restituce a důchodová reforma, je jeho největším selháním.

Pokud tedy LIDEM míní vážně odchod z vlády na protest proti Nečasově aroganci, byla by to vynikající zpráva.

Ať si věří to, jaký mají mandát, v předčasných sněmovních volbách. Je více než jasné, že by v nich tato strana naprosto propadla. Straně LIDEM, pokud je její jediný smysl být u moci, což je důvod, proč vlastně vznikla, nezbývá nic jiného, než snášet Nečasovu aroganci.

A že Nečas s touto na základě korupce (co jiného je korupce než to, že se za moc a koryta člověk zřekne mandátu, který dostal od voličů, a zneužije ho jako mandát zcela jiné politické formace?) vzniklou kvazistranou zachází štítivě jako s pytlem hnoje, to není žádný div.

Peake: LIDEM jsou kvůli Nečasovi připraveni odejít z vlády ZDE

0
Vytisknout
9492

Diskuse

Obsah vydání | 19. 11. 2012