Je logické, že výročí 20 let existence zkorumpovaného a rozkradeného státu oslavuje prezident a premiér tohoto státu propuštěním zlodějů

2. 1. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Ještě pořádně ani nezačal rok 2013 a už se začíná zase šířit "blbá nálada". Vycházejí na povrch nové a nové informace o tom, komu všemu pomůže prezidentská amnestie vyhnout se spravedlivému trestu. Tato země dlouho strádá pocitem nespravedlnosti, pocitem, že se tu netrestá ekonomická kriminalita, zvláště pak rozkrádání veřejných peněz.

Podle Klause za to mohou "šiřitelé blbé nálady" a nikoli zloději, nefungující justice nebo zákonodárci, kteří podkopávají a rozkládají právo. A teď zřejmě budou opět na vině novináři, kteří upozorňují na to, co prezidentem vyhlášená amnestie bude vlastně znamenat: vyjmutí z rukou spravedlnosti i těch málo lidí, které se podařilo orgánům činným v trestním řízení vyšetřovat či dostat před soud. Premiér "protikorupční vlády" a předseda ODS toto prezidentské rozhodnutí kontrasignoval.

Je vlastně celkem logické, že výročí 20 let existence zkorumpovaného a rozkradeného státu oslavuje prezident a premiér tohoto státu propuštěním zlodějů, kteří měli tu smůlu, že jinak nefungující policie a justice na ně nějak dosáhly. Že to vyvolá pobouření mezi občany?

Spraví to osobnosti, které podepisují "Tříkrálovou výzvu" pro Schwarzenberga, aby se dostal na Hrad. Veřejnost musí jásat, jak úžasné má elity! Blbá nálada je hned pryč a představ spravedlivé společnosti, kormidlované knížetem, se zdá téměř na dosah. Se Schwarzenbergem to má dobré Topolánek, Nečas i Kalousek.

Myslím, že všichni tři museli být před pár lety velmi příjemně překvapeni (a stejně i prezident Klaus) tím, jaký nadhled má "havlista", kterého jim do vlády vnutili Bursíkovi zelení. Možná se Topolánkovi, Nečasovi i Kalouskovi do budoucnosti nějaká ta amnestie bude hodit, třeba na některé z příštích výročí úmrtí Václava Havla. Schwarzenberg se ostatně ukázal způsobilým nešířit blbou náladu, a když už dojde k nějakému tomu rozhořčení veřejnosti, dovede se mu vysmát těmito slovy (kterým mimo jiné výborně odpovídá odměnění ukázněných a ctnostných poslanců ODS, Šnjadra, Fuksy a Tluchoře, jež zařídila Nečasova vláda, v níž sedí Schwarzenberg jako ministr zahraničí a předseda druhé největší koaliční strany):

"Když tady nějaký podnikatel, který tu stranu považuje za svůj podnikatelský projekt, sáhl do vlastní šrajtofle a poslance odměnil, tak je z toho velký skandál. Celý systém je tak postavený, ale teď se na někoho pokřikuje, ale rozdíl je jen v tom, že jedno je ze soukromých peněz a druhé ze státních peněz. Jaký je rozdíl mezi tím, že někomu dám peníze na prkno z vlastní peněženky a nebo, že mu dám zajímavý post, na který má minimální předpoklady? Zamyslete se nad tím." ZDE

Vlivný expolitik měl jít do vězení, po amnestii se mu nejspíš vyhne ZDE

Klausova amnestie zachránila před vězením korupčníka Janečku i Chvalovského ZDE

Amnestie se týká i hokejisty Dudy, podnikatele Pitra a radikálů z DSSS ZDE

Ztráta soudnosti a výsměch soudům ZDE

Zděšená advokátka Marvanová: Amnestie zahlazuje stopy. Ublíží poškozeným ZDE

Osobnosti podepisují Tříkrálovou výzvu k podpoře Schwarzenberga ZDE

Zkušený Schwarzenberg je jediným pokračovatelem prezidenta Havla, tvrdí Ruml s Kocábem ZDE

Tluchoř míří k ČEZ, Šnajdr má našlápnuto k ČD ZDE

0
Vytisknout
20168

Diskuse

Obsah vydání | 4. 1. 2013