Hon na podezřelé v Bostonu: Jeden zastřelen, druhý na útěku

19. 4. 2013

čas čtení 1 minuta

Devatenáctiletý Džochar Carnajev je stále na útěku před policisty, kteří dnes při přestřelce zabili jeho staršího bratra Tamerlana. Jedná se o dva muže ze záběrů bezpečnostních kamer, kteří jsou podezřelí ze spáchání pondělního atentátu na publikum bostonského maratónu.

Obyvatelům Bostonu bylo doporučeno, aby zůstali doma a zamkli se. Podle policie byl "první podezřelý" zabit dnes ráno, zatímco druhý je stále na útěku. Bratři jsou čečenského původu a přišli do USA před deseti lety.

Honička na podezřelé vypukla ve čtvrtek večer, když byl zabit šestadvacetiletý univerzitní policista Sean Collier v areálu kampusu Massachusetts Institute of Technology. Podezřelí měli unést automobil i s řidičem; později ho propustili nezraněného.

Podle policejních zdrojů podezřelí při honičce "házeli bomby" a střileli na policisty, přičemž byl jeden vážně zraněn. Na bostonském předměstí Watertown došlo podle svědků k boji, který trval deset minut.

Předtím média přinesla záběry podezřelého, který leží na zemi obklopen policisty, a další, na nichž je vysvlečen a veden do policejního vozu. Není však jasné, o koho přesně šlo a co se dělo potom.

Podle svědectví otce Anzara, který byl kontaktován telefonicky v dagestánském městě Machačkala, byl Džochar Carnajev studentem druhého ročníku medicíny.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8707

Diskuse

Obsah vydání | 19. 4. 2013