Ještě k situaci na Ukrajině

15. 5. 2014

čas čtení 2 minuty

< Na tlačítku je napsáno: "Zničit Rusko!"

Mimochodem, na internetu jsem našel krátký záznam průvodu proruských aktivistů, který jsem potkal toho dne na začátku všech událostí, píše Jan Hauer. Záznam je ZDE

Jan Hauer pokračuje:

Jinak, v Oděse, ale i přilehlých městech které znám, tj. Cherson, Nikolajev (o Kyjevu ani nemluvě) je v současné době už opravdu silně protiruská nálada (a nebyla, ...... ještě pár měsíců ani stopy). Výmluvně to dokumentují fotky, které je možno pořídit na toulkách městem, v taxíku, nebo třeba taky najít v novinové inzerci ......(nejsem si jistý zda už mezitím někdo to tlačítko nezmáčkl!? Místní obyvatele neuvěřitelně irituje, když po ulici jde skupina lidí (většinou penzijního věku) s ruskými vlajkami vykřikujících "Rusko, Rusko". Mají na to jednoduchou odpověď: "kufr, nádraží, Rusko".

Jinými slovy: "chceš do Ruska? Jdi tedy do Ruska, nás nech ale žít na pokoji".

Vznikají opravdu paradoxní situace, kdy minimálně polovina obyvatel Oděsy má nějaké příbuzné v Rusku, a ti jim neustále volají, že už je brzo ruská armáda přijde zachránit před banderovci a fašisty, kteří pobíhají po ulicích města. Říkají jim "Zombie", ......těm Rusům kteří mají takovouto představu -- většinou díky tzv. "Kiseljov TV", tedy TV Rusko 24.

Při mém odjezdu na letiště mi bratr majitelky bytu, kde jsem bydlel říká: " my už jsme se v rodině rozhádali prakticky se všemi příbuznými z Ruska. Volají mi, co se to u nás děje ve městě, ...tanky s fašisty už nám prý jezdí po ulici, brzo prý nás přijedou ochránit. Tak mu říkám, co mi to tvrdíš za hlouposti, já snad musím vědět co se tady děje, ....já tady stojím u okna vidím co vidím, tak mi neříkej nějaký nesmysly". A oni zase: " ne, my to všichni sledujeme v TV, to je ale hrůza, viď?".

A já zase: "nekoukejte na žádnou TV, sledujte Internet ... " " a tak pořád dokola, až jsme se prostě úplně přestali bavit.

VAZ 211011. Osm míst.Odvezu všechny, kdo si přejí žít v Ruské federaci. Bezplatně. >

0
Vytisknout
9637

Diskuse

Obsah vydání | 15. 5. 2014