Firma Microsoft byla obviněna, že "vyhrožovala britským poslancům"

22. 5. 2015

čas čtení 1 minuta

Bývalý šéf pro strategii v britské Konzervativní straně Steve Hilton tvrdí, že firma Microsoft agresivně zastrašovala konzervativní poslance kvůli vládní reformě IT

Ředitelé firmy Microsoft údajně telefonovali konzervativním poslancům v několika britských volebních okrscích a vyhrožovali jim, že uzavřou svou továrnu v jejich volebním okrsku kvůli plánovaným reformám v oblasti IT. Tvrdí to bývalý šéf Konzervativní strany pro strategii Steve Hilton. Varuje, že nadvláda lobbingu korporací v Británii vede k přijímání špatné politické strategie. Doporučil, že jedinou možností je poslat agresivní korporátní lobbisty kamsi.

Firma Microsoft celá léta bojovala proti rozhodnutí Konzervativců přijmout standard otevřených dokumentů, který britská Konzervativní strana prosazovala od roku 2007, avšak přijala ho až v roce 2014. Nynější standard britské vlády je Open document format (ODF), což znamená, že soubory lze otevřít softwarem, který je k dispozici zadarmo a uživatel k tomu nepotřebuje kupovat komerční produkty.

Firma Microsoft konstatovala, že k Hiltonovu tvrzení "nemá co říct".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6247

Diskuse

Obsah vydání | 25. 5. 2015