Čeští policisté zatčeni ve Vídni

21. 8. 2015

čas čtení 1 minuta



Možná Vás bude zajímat tento fakt: při levicové demonstraci (dlouholeté a tradiční) proti tzv. Bálu (majálesu) akademiků ve Vídni (jehož se účastní Burschenschaften a neonacisté FPÖ) byli koncem ledna 2015 i zatčeni i dva čeští policisté (přijeli do Vídně v minibusu s pěti dalšími osobami). Byly u nich nalezeny ilegálně nošené zbraně, píše Jaroslav Vávra.

Tito policisté se po zatčení prokazovali jako "v převlečení jednající tajná policie" průkazy zaměstnanců Policie ČR s tím, že chtějí pomoci té rakouské proti tzv. "levicovým chaotům" jako tajní agenti (mezi těmito "chaoty" se nacházejí např. profesoři rakouských universit, poslanci parlamentních stran apod.) Pohled na zabavený arzenál zbraní myslím mluví za sebe, netřeba k tomu celému nic dodávat, snad jen to rčení "svůj k svému". ČR tedy vyváží aktivně fašistoidní, neonacistické "mravy" v boji proti "levici".

Další informace v němčině ZDE ZDE

K tomu dodává Antifénix: V médiích se v posledních dnech objevila zpráva, že v dodávce zastavené 30.ledna na rakouských hranicích byla i dvojice českých policejních agentů. Ti v utajení cestovali spolu s dalšími lidmi (dva z nich jsou Petr a Martin z policejní kauzy Fénix) na protesty proti každoročnímu buršáckému plesu do Vídně. Tehdy zastavení a prohledání dodávky způsobilo v rakouských médiích značný rozruch, protože v ní bylo nalezeno několik zbraní (dva nože, boxery, pepřové spreje). Vídeňská policie se chlubila, že zadržela těžce vyzbrojené aktivisty z Čech. Co už se ale z médií nedozvíte, je to, že zmínění dva agenti jsou titíž, kteří byli nasazeni na skupinu Voice of anarchopacifism (VAP) a zbraně patřily právě jim. Rakouská policie o jejich působení na svém území byla předem informována.

0
Vytisknout
10957

Diskuse

Obsah vydání | 25. 8. 2015