Americko-pákistánská manželská dvojice byla donucena opustit v Paříži letadlo společnosti Delta Airlines za to, že byla zpocená, řekla "Panebože" a posílala z mobilu esemesky.

6. 8. 2016

čas čtení 1 minuta

Takže od nynějška bude každý idiotský člen letecké posádky mít právo vyhazovat muslimy z letadla? ptá se moderátor Channel Four News Krishnan Guru-Murthy

Každý, kdo bude takto neprávem zatčen, by měl dostat mimořádně velké finanční odškodné:

Nazia, 34, si sundala tenisky, dopsala esemesku rodičům, nasadila si sluchátka a připravila se na svém sedadle v letadle na devítihodinový let z Paříže do Cincinnati, když se dostavil člen palubního personálu a oslovil ji a jejího manžela Faisala. Jeden člen posádky na ně upozornil. Problémem prý bylo, že Nazia měla na hlavě šátek a posílala esemesku, zatímco její manžel byl zpocený. Člen palubního personálu také tvrdil, že se prý Faisal snažil "schovat svůj mobil" a že řekl slovo "Allah!" ("Panebože!").

Manželská dvojice musela letadlo opustit a byla vyslýchána francouzskou policií. Těm sdělila, že byli v Paříži na výletě při příležitosti desátého výročí své svatby.

Americká organizace na ochranu práv muslimů podala stížnost proti letecké společnosti Delta Airlines americkému ministerstvu dopravy. Společnost Delta Airlines vydala prohlášení: "Delta odsuzuje diskriminaci našich zákazníků na základě věku, rasy, národnosti, náboženství, sexuální orientace i pohlaví. Delta případ vyšetřuje a vrátí oběma cestujícím náklady na jejich letenku."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5097

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2016