Odborový předák Josef Středula se zdiskreditoval poskytnutím rozhovoru nenávistnému serveru

3. 3. 2017 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Human Rights Watch, Brusel: "Český odborový předák poskytl rozhovor nenávistnému serveru, horšímu než Breitbart. Je to normální?"

Soudnost u českých odborářů je, jak se zdá, malá. Nenávistný server Parlamentní listy páchá téměř každodenně trestné činy vyvolávání nenávisti vůči náboženství a vůči skupinám obyvatelstva. Téměř denně páchá i trestný čin šíření lživých poplašných zpráv. Všechny tři tyto trestné činy mají být podle trestního zákoníku ČR trestány třemi lety vězení nepodmíněně.

Pozoruhodně nyní tomuto   serveru poskytl rozhovor šéf odborů Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. Nejenže je šéfem jedné z nejneefektivnějších odborových organizací v Evropě, která nedokáže svým členům - zaměstnancům zajistit slušné platy, nyní vychází najevo i to, že mu chybí základní etické i morální zábrany.

Neznáme jiného evropského odborového předáka, který by poskytoval rozhovory rasistickým serverům. Dovedete si představit, že by třeba šéf britského odborového kongresu nebo německých odborů poskytoval rozhovory Breitbart News? Je Středula na svou v Evropě výjimečnou spolupráci s takovýmto periodikem hrdý? Bude se s tím svěřovat svým evropským kolegům?

Aktualizace: Z rozsáhlé diskuse na Facebooku vyšlo najevo, že Josef Středula publikoval na Parlamentních listech rozhovorů víc, přestože byl údajně upozorňován, co je to za server. Ohromující je, že Josef Středula na svou obranu na Facebooku odkazuje na bláboly, publikované na Parlamentních listech. Vůbec nechápe a nedokáže připustit, že vysoký činitel odborů nemůže spolupracovat s xenofobním serverem, šířícím nenávist a pochybné "informace". Kdyby pan Středula přiznal svou chybu a veřejně se od Parlamentních listů distancoval, výrazně by posílil svou autoritu a přispěl by k zlepšení atmosféry v České republice.

0
Vytisknout
11923

Diskuse

Obsah vydání | 7. 3. 2017