O zlotřilosti českých médií, která povedou ČR k vzniku koncentračních táborů a plynových komor

10. 9. 2018

čas čtení 2 minuty

David Michal poznamenal pod článkem Bohumila Kartouse:

Lidé si v novinách, které se zoufale snaží zvednou sledovanost, přečtou, jak mladý Afghánec někoho pobodal. Vyplašené sisinky, tedy lidé, si to nasdílejí na fuckbook. Politici bez vize a ideálů si to přečtou a dají na billboardy.

Na počátku je ono mediální strašení za účelem zvednutí čtenosti, což zvedne počet zhlédnutých reklam a to zvedne zisk médiu.

Vždyť je to tak jednoduché. Smiřme se už konečně s tím, že většina lidí je prostě blbá a nechá se strašit a zakažme si ono strašení. Zakažme reklamu vedle článků o lidském neštěstí.

K tomu dodává Jan Čulík: Česká média se až manicky z komerčních důvodů zaměřují na každý, i ten nejmenší fyzický útok či trestný čin spáchaný v západní Evropě imigranty či uprchlíky, a u každého z nich vytvářejí u českého obyvatelstva rasistický strach a kolektivní vinu zdůrazňováním, že pachatel je neběloch, uprchlík či muslim. Vůbec neinformují o tisících drastických fyzických útoků proti imigrantům a uprchlíkům, k nimž dochází od ultrapravice například v Německu. Nikdo v ČR neví o těch desítkách vypálených uprchlických ubytoven. Česká média také naprosto pomíjejí, že mnozí z uprchlických pachatelů násilných činů mají často závažné psychické problémy - jsou duševně choří - což zase u lidí, kteří prošli cestou do Evropy nevýslovným utrpením, není tak neočekávané.

Novinářské informace o pachatelích trestných činů nesmějí NIKDY zdůrazňovat jejich etnicitu a vytvářet kolektivní vinu. Je to fašismus.

Nejhroznější je, že komerčně motivovaný rasismus a nenávist šířené českými médii - největšími viníky, denodenně páchajícími trestné činy šíření nenávisti vůči menšinám a náboženstvím - jsou Parlamentní listy, avšak Novinky, Reflex a IDnes nezůstávají daleko pozadu - už nyní znamenal kolaps veškerých hrází - v Havířově publikuje ČSSD protiimigrantské billboardy, v Mostě sociální demokraté navrhují v předvolební kampani používat jed na krysy proti Romům a vyhnat lidi do segregované vesnice.

K návrhu vytvářet koncentrační tábory a stavět plynové komory je už pak docela nedaleko.

0
Vytisknout
8399

Diskuse

Obsah vydání | 13. 9. 2018