Úroveň dezinformačních webů

Nenávistná propaganda vydávaná za "nezávislost bez cenzury"

2. 9. 2019

čas čtení 2 minuty

Kartous Čulíkovi (K2Č):

“Tyvole, kdo nám dá další grant, když si tu znás polovina lidí jenom dělá prdel a druhou polovinu musíme smazat?”
Čulík Kartousovi (Č2K):
“Když budeme v Elfech hodně práskat kritiky EU, tak nám Hamáček něco pustí. Ale nesmíš se zase vyndat jako před Minářem, drtil jsi zubama, žvýkal jak vyrychlená kráva a mluvil sprostě.
To nesmíš dělat, my máme být ti intelektuálové, chápeš, vole?”
Kartous Čulíkovi (K2Č):
“No ale když mě tak serou ti čuráci, my jim neseme modrý z nebes a voni hovno. Co jsem to chtěl říct? Jo… že mě serou.”

 
Čulík Kartousovi (Č2K):
“Ty si taky trubka, to na sobě nesmíš nechat znát. Jsou to kokoti, ale když nebudeš dělat, že je máš rád, tak z tebe budou mít jen čurinu, ty bobane.”
Kartous Čulíkovi (K2Č):
“Ale já na to nemám! Oni jsou to strašný kokoti! Já na ně prostě musím řvát! … co ti dává ten doktor, že už nemáš ty záchvaty?”
Čulík Kartousovi (Č2K):
“No já nevím, antipsychotika, to ti nikdo nenapíše. To bys musel dělat strašný čóromóro, aby ti to dali. Se koukni, co jsem psal za sračky, než mi dali recept.”
Kartous Čulíkovi (K2Č):
“Hele já nejsem jen tak někdo. Podrž mi buchnu a čum!”


Převzato z webu šířícího dezinformace a nenávistné názory. Jde o propagandistickou techniku, která má na pozadí rádoby humorného příběhu spojit protagonisty, v tomto případě redaktory Britských listů, s atributy vnímanými určitým publikem jako negativními a nežádoucími. Redaktoři jsou tak vydáváni za osoby, které nenávidí společnost, zneužívají k tomu granty, které získávají pochybným způsobem na základě udavačství, a své psychické problémy řeší užíváním narkotik či psychofarmak, jež si zajišťují profesní prostitucí. (Není snad třeba upozorňovat,  že Britské listy žádné granty nedostávají, ani se o ně neucházejí, jsou nezávislé. Ostatní tvrzení jsou také nesmysly.) 

Tento dialog je vydáván za "satiru" a je umístěn na stránce s xenofobním humorem politováníhodné úrovně. Jedné české muslimce se například web vysmívá kvůli tvaru jejího nosu. Nejčastějším cílem takto pojaté dezinformační propagandy je islám, EU, údajná hrozba komunismu, levice, lidé obhajující lidská práva, ale třeba i Andrej Babiš a jeho političtí spojenci. Demagogická směsice je obdařena nadtitulem proklamujícím "nezávislost a necenzurovanost"...

0
Vytisknout
10823

Diskuse

Obsah vydání | 6. 9. 2019