Mám děs z toho, jak se chovají Izraelci. Ohrožuje to jejich existenci

16. 1. 2024

čas čtení 2 minuty
Dobrý den, pane Čulík. Moc děkuji za Vaše BL, píše Jan Šinogl.

A hlavně nyní v této hrozné době. Nemohu však reagovat na některé diskutéry. Nemám na to ani Vám přispět na vydávání, neboť se již nějaký čas boxuji s našim režimem, abych jako uznaný účastník třetího odboje dostal průměrnou výši důchodu.

A hlavně je od Vás vynikající, že stále informujete o věcech z různých stran.

Jen pro informaci:strýc mé mámy Antonín Kalina. Má místo v pomníku Jad Vašem, neboť zachránil na konci druhé světové  války asi 900 židovských chlapců (dětí). Osobně jsem ho dobře znal, musí se obracet v hrobě. 

Představa, že potomci těchto chlapců, mezi nimiž byl např Imre Kestresch,nebo Eli Wiesel, třeba slouží v izraelské armádě, která se chová,  jak se chová v Gaze, ale i jinde,  je děsná.

Já osobně teď říkám, že židé si tímto chováním kopou základy nové Osvětimi. To pro ty Vaše kritiky Vašeho přirovnání našeho ubožáka Petra P.

 Asi nebude dalek tuším citát Nietzscheho "Lidské dějiny jsou stale se opakujícími se zvěrstvy", asi tak nějak.

A ještě se musím s Vámi podělit o takovou myšlenku.

Když sedím v třebíčské synagoze, kde izraelská spisovatelka Limor Regev/profesorka na hebrejské univerzitě v Jeruzalémě/představuje svou knihu Chlapec z bloku 66, napadá mě: Není něco patologického na tom židovském národě, že po celou historii byli židé v ghetech?

Samozřejmě čistě akademicky.

To víte,že jsem hned, neboť to bylo na začátku října, kontaktoval paní profesorku, která mě ubezpečila, že shoda jmen s tím idotem poradcem Regevem je jen shoda jmen. Sdělila mi, že je zásadním odpůrcem Bibiho.

Budu v brzké době opět s paní profesorkou mluvit, dává dohromady ve spolupráci mé rodiny  knihu o strýci Kalinovi. Chce ji napsat jinak než Motl.

Tak určitě se na mnoho věcí zeptám, třeba zda Izraelský národ bude schopný všechny ty idioty aspoň dát pod zámek.

Kdy se to zemské lidstvo naučí žít tak, aby stále nebyl platný ten asi citát, že dějiny jsou stále opakující se zvěrstva?

 
 Jan Šinogl

1
Vytisknout
2262

Diskuse

Obsah vydání | 18. 1. 2024