O čem Lidový dům sní...

30. 8. 2010 / Ladislav Žák

Nebyla by to ČSSD, aby nepřišla na to, kdo nebo co může za to, že neuspěla ve volbách. Je to její kooperace s KSČM na úrovních, kde to nezakazuje bohumínské usnesení. Byl předložen návrh na jeho utužení a rozšíření v absolutní zákaz jakékoliv spolupráce s KSČM. Je to významný krok k tomu, aby se v ČSSD objevil názor, že by vlastně bylo nejlepší, kdyby se ČSSD mohla společně s dalšími "demokratickými" stranami přičinit rukou společnou a nerozdílnou o to, že Parlamentem projde nějaký návrh na odstranění KSČM z veřejného života.

An English version of this article is in CLICK HERE

Nebo ji minimálně nechat samotnou v jejím zápase proti návrhu Senátu na přezkoumání její činnosti NSS. Ať se utopí sama. Dávný sen ČSSD o hegemonii na levici by se tak naplnil. ČSSD přitom zcela uniká, že už dávno není žádnou levicovou stranou a že se významnou měrou přičinila o to, že v této pomalu vymírají i levicoví voliči. Nikoho nebaví volit stranu, která nemá žádný pozitivní program a jen jaksi brzdí něco, co sama pokládá za správné a přirozené, jen ne v tak brutální podobě.

Popularita ČSSD u mladých je blízká hranici volitelnosti, a pokud za čtyři roky přijdou k volbám v hojném počtu další mladí lidé, pak je pomalu na cestě politického skanzenu. Levicové myšlení a koncepce jsou záležitostí spíše nezávislých intelektuálů, ale ve vedení ČSSD nemají místo ani podporu. Obávám se ovšem, že tohle je současné ČSSD úplně jedno. Hlavně když KSČM bude zničena a na levici bude prázdno...

Na oranžových šéfech je až bolestně patrné, že oni chtějí být ti hodní bohatí a mocní a že se ve svých příbytcích a autech za milióny, získaných jakkoli, vlastně za ty své voličské socky a jejich volání po sociální spravedlnosti stydí, ale i jejich hlasy prostě potřebují... Tak nás přece pochopte, lidi. Mnozí z nás ani nikdy nepracovali, tak proč bychom nebyli na levici, když nám to nese a důchodci i mnozí pracující lidé věří, že za ně bojujeme. Je to prostě dobrý džob i džouk hrát si v Čechách na levici.

Uvidíme, kolik oranžových héroú se objeví na zářijových stávkách proti vládním škrtům... Protože, kdo mlčí, ten souhlasí.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 30.8. 2010