Proč je Bidenův rotoped pro Bílý dům příliš nebezpečný

20. 1. 2021

čas čtení 1 minuta
Nový prezident údajně vlastní rotoped značky Peloton. Ten se ale ale může stát předmětem vážného šetření. Tento typ rotopedu je vybaven kamerami a mikrofony. A i když by mikrofon a kamera byly vypnuty, Peloton je nadále připojen k internetu, takže z hlediska kybernetické bezpečnosti představuje hrozbu, upozorňuje Courtney Linderová.


Bidenův příslovečný kufr zřejmě jednu věc nebude moci obsahovat: Rodinný rotoped Peloton.

Většina domácích rotopedů obsahuje kameru připojenou na internet, takže existuje šance, že prezidentův Peloton se stane předmětem vážného bezpečnostního prověřování.

"Protože jste připojeni k internetu, ačkoliv jsou tu firewally a software detekující vniknutí... tyhle věci lze obejít, pokud jste doopravdy dobrý a šikovný," vysvětluje ředitel Data Analytics Program a asistent University of Texas v San Antoniu Max Kilger.

Kilger je přesvědčen, že Secret Service bude muset přijmout opatření k ochraně Bidenova rotopedu před vnějšími hrozbami. "Pokud si opravdu přejete, aby ten Peloton byl bezpečný, vyndáte kameru, vyndáte mikrofon a vyndáte vybavení, které jej připojuje k síti... a v zásadě máte nudný rotoped," říká Kilger.

Celý text v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6141

Diskuse

Obsah vydání | 26. 1. 2021