"Progres, či “systémově rasová" prodejnost kapitalistickým korporacím”

12. 4. 2021 / Milan Kohout

čas čtení 1 minuta
 
Amanda Gorman, nově a uměle vytvořená americká angažovaná básnířka, se přírodožel zdá býti jen užitečný idiot v rukách velkokapitálu a korporací, které se pokrytecky staví na stranu "boje za lidská práva černochů v Americe" a vtipně postupně celé hnutí BLM korumpují a paralyzují. 

Viz přiložené dokumenty o obrovských částkách věnovaných organizaci "Black Lives Matter" a postupně se provalující skandál s jejich zneužíváním.
  
Jak se odhaluje, jedna se zakládajících členek hnutí BLM si vesele nakupuje za miliony řadu domů. 


 

Což mě nalpňuje strašným smutkem, jak je dnes možné a jednoduché zkorumpovat novou generaci lidí zaměřených jen na materiální chamtivost. Generaci, o které jsem se domníval, že se probouzí ke třídní uvědomělosti ( já vím, zní to strašlivě “komoušsky”. Ale je to, dle mého názoru, hlavní důvod obrovských ekonomických rozdílů v americké společnosti a z nich plynoucího rasizmu).

Což je samozřejmě zakotveno v hodnotách dnešního kapitalistického konzumního systému a v tvorbě těchto hodnot ve vzdělávacím systému našich  protržních  “demokracií”. 
Fred Hampton by dnes těžce zaplakal.

Celá absurdita je ještě umocněna tím, že pod její fotkou na Vogue magazinu je cosi oslavného o "Giorgio Armani”, jehož vymlácený obchod po protestních černošských rasových bouřích minulý rok jsem osobně v Bostonu vyfotil a rovněž přikládám.



https://www.blmchapterstatement.com/

https://dissidentvoice.org/2020/12/will-this-be-the-radicalization-of-black-lives-matter/

https://blackagendareport.com/blm-chapters-demand-accountability-trio-cashed-movement

https://www.truthdig.com/articles/black-panthers-think-black-lives-matter/

1
Vytisknout
6575

Diskuse

Obsah vydání | 15. 4. 2021