Výzva Rekonstrukce státu: Dodrží Andrej Babiš slib, který dal? Pomozte mu, napište mu a poslancům, aby podpořili teritorialitu exekutorů

Poslední šance přesvědčit politiky, aby prosadili spravedlivé exekuce

15. 4. 2021

čas čtení 2 minuty
Vymáhací byznys napojený na některé politky se léta nedařilo zastavit. Systémová změna nikdy nebyla tak blízko schválení. Teď je ta správná chvíle, abychom se ozvali a změnu prosadili. Včera, 14. 4. 2021, odstartovalo 3. čtení reformy exekučního řádu, která konečně může zarazit kšeftování s dluhy, korupci a nekalé praktiky některých exekutorů. Ti nejzarytější odpůrci pozitivní změny, tzv. teritoriality, jsou poslanci s veřejně známými vazbami na exekutorské šíbry. Není divu, jde o miliardy. Někteří poslanci ale jen tápou, protože exekutorská lobby nezahálí. Přidejte se k nám a dejte jim vědět, že tady končí všechna legrace.

Schválení teriotriality exekutorů se chystají podpořit Piráti, SPD, KSČM, ČSSD, KDU-ČSL, TOP09 i STAN. Trvale ji nepodporuje ODS. Pozice ANO nebyla dodnes vůbec jasná. Od jejich klíčového poslance Patrika Nachera však dnes zaznělo, že on je proti. Budou proti i ostatní poslanci ANO včetně ministrů a premiéra?

Premiér Andrej Babiš, který se k teritorialitě opakovaně hlásil, k tomu stále mlčí. O budoucnosti exekucí v Česku přitom může rozhodnout  jen několik hlasů jeho spolustraníků. Musíme je ale o tom společně přesvědčit. Třetí čtení bude pokračovat už v pátek 16. 4. 2021 a tohle je naše poslední příležitost.

Pokud ti na řešení jednoho z největších problémů Česka záleží, oslov s námi poslance ANO a napiš jim, aby podpořili teritorialitu exekutorů a princip 1 dlužník - 1 exekutor. Zároveň se můžeš zeptat premiéra i na jeho postoj - třeba pod příspěvky na jeho Facebooku.


Kontakty na poslance klubu Ano.

Proč by měli poslanci teritorialitu podpořit?

  • Odstraní se tržní prostředí v exekucích a tím i tvrdé kšefty s dluhy a prostor pro korupci. Exekutora bude přidělovat nezávislý soud v místě bydliště dlužníka.


  • Vymáhání dluhů bude spravedlivější, zvýší se příjmy do státního rozpočtu a uleví se přetíženým soudům.


Všechno důležité o tématu najdete na www.exekucninerad.cz.

1
Vytisknout
7156

Diskuse

Obsah vydání | 20. 4. 2021