Dotáhneme změnu: Demokrat na Hrad

3. 1. 2023

čas čtení 3 minuty

tisková zpráva

AVÍZO, 8. LEDNA, 2023: MILION CHVILEK SVOLÁVÁ SHROMÁŽDĚNÍ NA II. HRADNÍM NÁDVOŘÍ 

V neděli 8. ledna, týden před prvním kolem voleb, pořádá Milion chvilek pro demokracii veřejnou akci na II. nádvoří Pražského hradu. Symbolicky se jejím prostřednictvím rozloučí s érou arogance a pohrdání lidmi, kterou ztělesňoval Miloš Zeman a ukáže, že je čas konečně si zvolit prezidenta/ku, který v této éře nebude pokračovat. Osobnost, která přinese zpátky na Hrad demokratické hodnoty, otevře ho znovu lidem a potvrdí prozápadní demokratické směřování České republiky.

 


Akce je dalším krokem na cestě ke změně, která začala už před 5 lety. Vlna občanské aktivity vyvrcholila v podzimních volbách v roce 2021, kdy se lidé postavili za demokratické hodnoty strategickou volbou koalic, které se k nim hlásily. Stejné hodnoty společností rezonovaly také o rok později, kdy jsme čelili strachu a nenávisti a ukázali radikálům, že v České republice je ohromné množství aktivních lidí, na které proruské lži a hrozby nestačí. A stejné hodnoty je třeba vrátit i do prezidentského úřadu, dotáhnout změnu a zvolit si na Hrad demokrata. To připomene týden před volbami i akce, na které si budou moct lidé tyto hodnoty napsat na transparenty a přinést je na II. nádvoří Hradu. 


Další informace k akci a hostům najdete v události na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1254475358613155

Akci budeme živě přenášet na naše sociální sítě. Stream bude možné převzít.


Kvůli bezpečnostním kontrolám, které zavedl M. Zeman, je nutné se na akci akreditovat. Akreditovaným novinářům bude z Hradčanského náměstí umožněn přednostní průchod kontrolami na II. nádvoří Hradu, kde bude akce probíhat. 


Termín:
8. 1. 2023, vstup od 13:30 hodin nebo dříve (hlavní program začne ve 14 hodin)


Místo:

II. nádvoří Pražského hradu, vstup pro média z Hradčanského náměstí


Program:
13:00 - 13:30 akreditace a průchod bezpečnostními kontrolami z Hradčanského náměstí na II. nádvoří Hradu, možnost rozhovoru s mluvčí Milionu chvilek Hanou Strašákovou

13:30 - 14:00 předprogram (živě na II. nádvoří - přenášen na led obrazovku umístěnou na Hradčanském náměstí)
14:00 - 14:45 hlavní program - proslovy mluvčí a hostů

14:45 - 15:30 možnost rozhovoru s představiteli a mluvčí Milionu chvilek a s hosty (nutná předchozí domluva času rozhovoru)


Kvůli bezpečnostním kontrolám, které zavedl M. Zeman, je nutné se na akci akreditovat na e-mailu media@milionchvilek.cz. Prosím o zaslání e-mailového i telefonního kontaktu nejpozději do soboty 7.1. Pro přednostní průchod kontrolami je nutné vstupovat přes média akreditaci z Hradčanského náměstí. Prosím i o předchozí domluvu času rozhovorů s mluvčí MCH.

0
Vytisknout
4870

Diskuse

Obsah vydání | 5. 1. 2023